Matei Dobrovie: Viorica Dăncilă a mers la Chişinău doar pentru a întări cooperarea între PSD şi PDM

Deşi România a finanţat renovări/reabilitări de şcoli şi grădiniţe, microbuze şcolare, rezultatele nu sunt vizibile în rândul cetăţenilor RM din cauza prezenţei mediatice slabe, afirmă deputatul român.
Matei Adrian Dobrovie, deputat român USR
Matei Adrian Dobrovie, deputat român USR (facebook.com/matei dobrovie)

Deputatul român USR Matei Adrian Dobrovie susţine că principalul scop al vizitei la Chişinău a prim-ministrului României Viorica Dăncilă a fost întărirea cooperării între PSD şi PDM a oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Parlamentarul român notează că deşi Viorica Dăncilă a amintit despre susţinerea parcursului european al Republicii Moldova, aceasta a evitat previzibil o discuţie despre starea deficitară a justiţiei de peste Prut. Asta în condiţiile în care întărirea luptei anti-corupţie este una dintre condiţionalităţile principale exprimate de instituţiile europene. Chiar luni, Consiliul UE a emis un comunicat dur despre schimbarea sistemului electoral, libertatea presei şi lupta cu corupţia din R. Moldova.

În context, Matei Adrian Dobrovie remarcă că de ani buni se discută de acelaşi proiect energetic care nu se mai realizează (gazoductul Iaşi-Chişinău), acesta rămânând doar la stadiul de vorbe. Chiar şi acolo unde România a finanţat renovări/reabilitări de şcoli şi grădiniţe, microbuze şcolare, aceste rezultate nu sunt vizibile în rândul cetăţenilor Republicii Moldova.

”În loc să-şi întărească prezenţa mediatică peste Prut, Bucureştiul închide singurul talk-show politic nepartizan, realizat de televiziunea publică pentru românii din R. Moldova, Orizont European, în anul Centenarului şi electoral decisiv pentru orientarea R. Moldova”, a adăugat deputatul precizând că nu a auzit-o pe doamna Dăncilă să menţioneze despre spaţiul informaţional comun. În schimb, statul român finanţează publicaţii online care fac propagandă pro-oligarhică şi împotriva partidelor extraparlamentare autentic pro-europene şi anti-oligarhice. ”Pe banii noştri.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe