Nicolicea îi ia faţa lui Iordache. Avansează sume colosale pentru pragul la abuzul în serviciu

La scurt timp după decizia CCR în cazul Bombonica, preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, pesedistul Eugen Nicolicea, avansează sume colosale pentru pragul la infracţiunea de abuz în serviciu.
Eugen Nicolicea
Eugen Nicolicea (Florin Chirila/Epoch Times)

Dacă promotorul OUG 13, fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache, vorbea de un prag la abuzul în serviciu care poate ajunge chiar şi la 400.000 de lei, şeful Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea, şi el protagonistul mai multor iniţiative controversate, a avansat sume mult mai mari de atât.

"Curtea Constituţională spune că legiuitorul este cel care va stabili acest prag. Avem două repere: infracţiunea de abuz în serviciu, ca să fie de competenţa DNA, trebuie să aibă un prejudiciu, mă refer la abuz în serviciu cu prejudiciu, de peste un milion de euro, iar tot în legile care privesc DNA există infracţiuni grave de la 600.000 de euro în sus. Acestea sunt cele două repere pe care le avem. Dacă vă aduceţi aminte, suma propusă de Guvern pentru care ar deveni infracţiune este mult mai mică, era de 200.000 de lei, adică aproximativ 40.000 - 50.000 de euro, mult sub pragurile acestea de 600.000, respectiv de un milion de euro", a declarat Nicolicea, citat de Agerpres.

Şeful Comisiei Juridice a explicat că, pentru stabilirea pragului la abuzul în serviciu, se poate recurge fie la varianta proiect de lege, fie la OUG dată de Guvern.

"Situaţia este încurcată în ceea ce priveşte calificarea acestei infracţiuni. O ordonanţă de urgenţă este la fel de bună ca şi legea, doar că prin lege este stabilit de către Parlament acest prag şi cred că ministrul Justiţiei a şi afirmat acest lucru, că cel care poate să facă acel lucru este Parlamentul. Cu privire la termen, asta este! Parlamentul lucrează în ritmul în care lucrează, pe de o parte trebuie să ne grăbim, pe de altă parte ni se spune că, dacă ne grăbim, nu există suficientă dezbatere. Trag doar semnalul de alarmă că în perioada nerezolvării situaţia este încurcată", a precizat Nicolicea.

Întrebat dacă Parlamentul mai are timp să finalizeze operaţiunea, din moment ce se apropie vacanţa, Nicolicea a replicat: "Dacă nu va avea timp, o va face atunci când va avea timp. Pe perioada aceasta lucrurile care sunt încurcate se datorează celor care le-au încurcat, dacă vă aduceţi aminte, cei care erau vocali cu privire la Ordonanţa 13."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne