Nicholas Ionel de neoprit. Îl învinge şi pe Ştefan Paloşi în turneul de la Tg Mureş

Tânăra speranţă a tenisului masculin românesc, adolescentul de 16 ani Nicholas David Ionel se califică în sferturi la turneul Târgu Mureş, cu premii de 15.000 USD.
(Simona Halep/facebook)

În această săptămână, România este scena tenisului masculin şi feminn, disputându-se nu mai puţin de trei turnee: Sibiu Challenger, Târgu Mureş, dotat cu premii în valoare de 15.000 USD, şi turneul WTA Arad, cu premii în valoare de 25.000 USD.

Târgu Mureş

În faza optimilor au ajuns mai multi români, dar ne oprim la partida dintre Nicholas Ionel şi Ştefan Paloşi, doi tineri talentaţi din noul val al tenisului masculin românesc.

Nicholas Ionel, care împlineşte 17 ani pe 12 octombrie şieste câştigătorul primul titlu al carierei la seniori, săptămâna trecută, la turneul de la Braşov, cu premii de 15.000 USD, s-a calificat în sferturi, după ce a trecut de Ştefan Paloşi, în vârstă de 19 ani, astăzi, cu scorul de 6-1, 6-2.

În sferturi, Nicholas va juca tot cu un român, Bogdan Borza, care l-a învins pe Vlad Dancu cu scorul de 7-6(4), 6-3.

Sibiu Challenger

La singurul turneu de tenis din ţara noastră la acest nivel, dotat cu premii în valoare de 46.600 €, Filip Jianu, în vârstă de 17 ani, a fost învins la limită în tei breakul celui de-al treilea set de un adversar cu mai multă experienţă, slovacul Alex Molcan, cu scorul de 2-6, 6-4, 7-6 (4).

Arad

Andreea Mitu a repurtat o frumoasă victorie în proba de simplu după pauza mare făcută după naşterea unui băieţel. Ea a învins-o în turul doi pe Cindy Burger, cu scorul de 2-6, 6-1, 7-6.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport