Bianca Andreescu, noua senzaţie a tenisului feminin. Mesajul Simonei Halep adresat Biancăi după performanţa de la US Open

Tânăra canadiancă de origine română Bianca Andreescu a uimit lumea tenisului mondial cu rezultatele obţinute în ultima perioadă, culminând cu titlul la ultimul turneu de Mare Şlem al anului, US Open printr-o victorie în faţa Serenei Williams.
Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu.
Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu. (Getty Images)

Bianca Andreescu este cea mai bună jucătoare de tenis în momentul de faţă, câştigând mult râvnitul trofeu de Mare Şlem de la Flushing Meadows Corona Park din New York. Bianca Andreescu (15 WTA) a învins-o pe americanca, aşa-numită şi regina tenisului, Serena Williams (8) cu scorul de 6-3, 7-5, aceasta fiind a doua finală câştigată de canadiancă în faţa americancei, prima la Rogers Cup, Toronto, când Serena s-a retras din cauza unei accidentări.

Bianca a dat dovadă de multă determinare şi stăpânire de sine pe lângă calităţile tehnice şi precizie în joc, având în vedere vârsta ei - 19 ani.

După performanţa excelentă, Bianca Andreescu a mărturisit la finalul partidei: "E greu de explicat, e greu de spus în cuvinte. Am muncit mult să ajung aici. Anul acesta a fost ca un vis pentru mine. Faptul că am ajuns să joc aici cu Serena, o legendă, este ceva unic. Am încercat să păşesc pe teren şi să nu mă gândesc la adversară. Sunt mândră de cum am jucat".

Prin victoria în faţa Serenei, Bianca a scris istorie pentru ţara ei. Este prima dată când o jucătoare canadiană câştigă un turneu de Mare Şlem în era open, care a început în 1968. Premierul Canadei, Justin Trudeau, a felicitat-o public pe tânăra senzaţie a tenisului.

Bianca Andreescu a primit felicitări de la foarte multe celebrităţi, inclusiv de la Serena Williams, adversara sa din finală.

"Bianca a jucat foarte bine şi merită felicitări. Sunt mândră şi mă bucur pentru tine. A fost un tenis incredibil, eu speram să pot juca mai bine. Dacă trebuia să câştige altcineva turneul acesta, altcineva în afară de Venus, mă bucur că e Bianca."

Printre cei care au felicitat-o este şi Simona Halep, campioana de la Wimbledon, care i-a scris pe Twitter Biancăi: ”Felicitări Bianca Andreescu pentru performanţa extraordinară şi pentru primul tău turneu de Grand Slam câştigat. România este mândră de tine”.