Newsweek: Maria Grapini a câştigat 1.000.000 € ca eurodeputat şi din pensie

Europarlamentarul Maria Grapini (Epoch Times România)
Ana Ion
02.05.2024

Maria Grapini a câştigat 1.000.000 € ca eurodeputat şi din pensie. I-au rămas un Mercedes şi datorii, ceea ce este greu explicabil, căci ar înseamnă că a cheltuit suma de 8.000 - 9.000 euro pe lună, banii contribuabililor europeni, deci şi ai românilor, scrie Newsweek.ro.

„Meseria” de europarlamentar este un miraj, visul aproape al oricărui politician. Motivul e simplu: activitatea e greu de cuantificat, nu păţeşti aproape nimic dacă ai activitatea redusă la minim, eşti ajutat de consilieri, iar salariu este de peste 90.000 euro pe an net.

În plus, ai alte nenumărate beneficii cum ar fi: bilete de avion decontate, cazare, diurnă, bani de protocol, unde „dacă nu curge, pică”.

După 5 ani la Bruxelles te poţi întoarce cu jumătate de milion de euro, bani europeni. Ca toţi oamenii, şi europarlamentarul este de două feluri: unul strângător, iar altul care pare că îşi cheltuie toţi banii (8.000 de euro pe lună).

Cum e posibil? Newsweek a întrebat-o pe eurodeputatul Maria Grapini, care este de 10 ani în Parlamentul European, cum e posibil ca după ce a câştigat 1.000.000 de euro din salariul şi din pensie să rămână cu 60.000 de euro datorii. Grapini nu a răspuns întrebărilor.

Desigur, şi-ar fi putut ajuta sau dona banii către rude, dar şi asta trebuie menţionat în Declaraţia de avere.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor