Neţoiu, despre dosarul trasferurilor: E o condamnare politică

.
. (Photos.com)
Cristina Boiangiu
18.11.2012

O parte dintre oamenii importanţi din fotbalul românesc, care au fost condamnaţi la închisoare în dosarul transferurilor, s-au apărat de acuzaţiile aduse şi au susţinut că nu ar fi vinovaţi, relatează Realitatea TV.

"E o condamnare politică”, a susţinut Gigi Neţoiu, care a mai declarat că una dintre judecătoarele care au stabilit verdictul este şantajabilă de către DNA.

”Mă consider total nevinovat, sunt îngrijorat de ceea ce se întâmplă în România”, a spus şi Cristi Borcea, care a susţinut că a făcut doar ceea ce l-a delegat Consiliul de Administraţie, totul fiind avizat de Nicolae Badea.

”E dreptul dumneavoastră să vă susţineţi nevinovăţia. Din punctul de vedere al jurnalistului, eu susţin însă ferm că noi am avut dreptate când am scris vreme de 20 de ani că existau diferenţe uriaşe între cât plăteau cluburile de afară şi cât încasau cluburile din România. Spuneaţi că fabulăm. De fapt, scriam adevărul! Mecanismul acestor diferenţe a existat, el a păgubit din punct de vedere sportiv cluburile şi procesul o demonstrează! Dacă mecanismul a fost legal sau nu, asta e treaba instanţei să stabilească”, a declarat Cătălin Tolontan, care a precizat că ancheta DNA a pornit de la articolele referitoare la transferul lui Florin Bratu, prezentate de Gazeta Sporturilor.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat la închisoare pe oamenii de fotbal implicaţi în dosarul transferurilor de fotbalişti, deciziile putând fi atacate cu recurs. Mihai Stoica a fost condamnat la patru ani de închisoare, Jean Pădureanu la trei ani, Cristi Borcea la şapte ani, George Copos la cinci ani, Victor Becali la şapte ani, Gică Popescu la trei ani, la fel şi Gigi Neţoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor