Netanyahu ţine şedinţe ale Cabinetului israelian într-un buncăr subteran în Ierusalim

Premierul israelian Benjamin Netanyahu
Premierul israelian Benjamin Netanyahu (Getty Images)

Membrii de top ai Cabinetului israelian au început să-şi ţină şedinţele săptămânale într-un buncăr subteran securizat localizat în Ierusalim.

Forumul, la care participă miniştrii de top în frunte cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, a început să folosească “Centrul pentru Administrare Naţională”, potrivit rapoartelor media israeliene de marţi. Buncărul este localizat sub sediul guvernului israelian din Ierusalim şi include spaţii de locuit şi unităţi de comandă.

“Miniştri din cabinet au spus că unul dintre principalele motive pentru această măsură este dorinţa lui Netanyahu de a preveni şi mai mult scurgerile” de informaţii, a afirmat postul de televiziune israelian Channel 10, adăugând că un alt motiv este frica faţă de tentativele de spionaj ale “părţilor străine ostile”.

Anterior, întâlnirile au avut loc în biroul premierului israelian din Ierusalim.

Luna trecută, un oficial iranian a promis că Republica Islamică va pedepsi Israelul pentru recentele lovituri aeriene împotriva Siriei ce au provocat victime, inclusiv şapte consilieri militari iranieni.

De asemenea, anunţul a fost făcut la peste o săptămână după ce, în 14 mai, SUA şi-a mutat ambasada din Tel Aviv în Ierusalim. Evenimentul a fost marcat de ciocniri violente între manifestanţi palestinieni şi forţe militare israeliene în mai multe puncte ale gardului de frontieră dintre Israel şi Fâşia Gaza. Zeci de manifestanţi au fost ucişi şi peste 1.000 au fost răniţi de gloanţele de cauciuc şi reale şi gazele lacrimogene folosite de soldaţii israelieni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe