Negoiţă: Nici Papa Francisc n-ar câştiga la prezidenţiale dacă ar candida din partea PSD

Robert Negoiţă (Epoch Times România)
Dana Betlevy
05.07.2019

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, proaspăt suspendat din PSD pentru 6 luni, a afirmat, la Digi24, că nici măcar Papa Francisc nu ar avea şanse de reuşită la alegerile prezidenţiale dacă ar candida din partea partidului condus acum de Viorica Dăncilă.

Negoiţă a fost întrebat care este formula prezidenţială a PSD-ului, cum e văzut Eugen Teodorovici şi cum este văzută varianta Viorica Dăncilă.

"La vizita Papei Francisc, Sanctitatea Sa, am văzut totuşi o reacţie foarte favorabilă. Dacă l-am pune să candideze din partea PSD, părerea mea e că ar pierde. Doamne ajută ca eu să fiu un pesimist şi să nu fie aşa cum o văd eu, dar azi, în perspectiva mea, face ca popularitatea PSD şi antipatia faţă de această structură politică să fie atât de mare încât să anuleze şansele oricui ar intra într-o astfel de luptă", a răspuns Robert Negoiţă.

În ceea ce priveşte versiunea unui candidat unic PSD-ALDE-Pro România în cursa pentru Palatul Cotroceni, primarul Sectorului 3 a replicat:

"Eu nu sunt un om pesimist. Dacă ne doream cu adevărat să avem şanse la prezidenţialele de anul acesta, singura formulă prin care puteam să ne creştem cât de cât şansele era realismul pe care îl puteam manifesta pe 26 mai. Dar vă mai spun şi altceva. Am văzut anumite poziţii. Nu am cum să nu îmi aduc aminte, atunci când am avut o discuţie în interior şi fusese condamnat Liviu Dragnea pe fond şi a făcut o întâlnire urgentă la care pe mine m-a chemat cu două ore mai târziu faţă de ceilalţi, că a simţit nevoia să îi încălzească puţin înainte să ajung eu ştiind cam care ar putea fi discursul meu, şi în care îi auzeam pe colegii mei spunând: ‘domn’ preşedinte, noi mergem până la capăt’. Şi eu am întrebat: ‘şi care-i capătul? Unde mergem?’".

Primarul Sectorului 3 a mai opinat că „PSD va plăti grav faptul că a ţinut în funcţie un preşedinte, atât la partid cât şi la Cameră, până a fost luat de acolo cu cătuşe”.

"Va plăti grav şi multă vreme de acum încolo" iar dacă se vrea o schimbare în partid, ar fi nevoie ca "acea gaşcă cu care domnul Dragnea a făcut ticăloşeniile în partid şi în această ţară ar trebui să facă un pas în spate", a adăugat Negoiţă.

Vorbind despre fostul preşedinte al PSD, social-democratul a declarat că Liviu Dragnea „este un om malefic, care ştie să facă rău”.

„Ştie să se ocupe de o persoană atunci când vrea şi să îţi facă viaţa un calvar, să îţi facă viaţa grea. Mi-a făcut tot felul de şicane politice, inclusiv instituţional – folosindu-se de instituţii”, a acuzat Negoiţă, cunoscut critic al lui Dragnea dar şi al conducerii actuale a PSD-ului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor