Naţionala României, victorie la scor uriaş în faţa Guatemalei

Tricolorii au obţinut calificarea în sferturile turneului final din Australia după ce surclasat echipa similară a Guatemalei, scor final 10-0.
(Echipa naţională de fotbal a României/facebook)

Reprezentativa de minifotbal a României continuă evoluţia excelentă la ediţia 2019 a Cupei Mondiale ce se desfăşoară în această perioadă la Perth (Australia).

Fosta campioană europeană, care şi-a adjudecat prezenţa în optimile de finală a competiţiei după ce a câştigat grupa cu trei victorii (10-0 cu Nigeria, 3-1 cu Ucraina şi 2-1 cu Liban), a performat, marţi, şi în lupta pentru sferturile de finală. Aici, a reuşit să se impună, destul de categoric, în faţa Guatemalei cu scorul de 10-0. Un parcurs admirabil până acum pentru tricolori, care ne face să credem că avem şanse mari de a atinge cel puţin careul de aşi la competiţia intercontinentală.

Cu românul Virgil Bejenaru pe banca tehnică, România a arătat din nou cât este de periculoasă. Golurile noastre au purtat semnăturile lui Răzvan-Alexandru Plopeanu, Toma Vincene (două), Mircea Ciprian Ungur, Sebastian Petrişor Vasile, Stelian Stancu, Andrei Cosmin Balea, Laszlo Klein (portar) şi două autogoluri.

În continuare, în lupta pentru semifinale, naţionala României va trebui să treacă de echipa ţării gazdă, Australia, care a dispus la rândul ei cu scorul de 2-1 de Arabia Saudită. Partida se va juca miercuri.

România are şase titluri europene la acest sport, la ediţia de anul trecut fiind finalistă. La Cupa Mondială, jucătorii noştri s-au poziţionat pe locul trei în 2015, la prima ediţie, iar în 2017 au pierdut în optimi.