Liga I. FC Viitorul surclasează pe campioana CFR Cluj

Gruparea constănţeană a obţinut o frumoasă victorie pe teren propriu în faţa ceferiştilor - trei puncte importante pentru puştii lui Hagi care se poziţionează astfel în fruntea Ligii I la egalitate de puncte cu actualul lider al clasamentului. Scor final 3-1 (2-0).
FC Viitorul Constanţa - CFR Cluj  3-1   (2-0), în etapa a 12-a a Ligii I de fotbal.
FC Viitorul Constanţa - CFR Cluj  3-1 (2-0), în etapa a 12-a a Ligii I de fotbal. (Viitorul FC/facebook)

FC Viitorul Constanţa a triumfat în faţa campioanei en-titre CFR Cluj, duminică seara, meci din cadrul etapei a 12-a a Ligii I de fotbal. Partida desfăşurată la Academia Hagi - Stadion Central - Ovidiu, a aparţinut în cea mai mare parte gazdelor, care au arătat o formă extraordinară - o evoluţie admirabilă mult peste gruparea pregătită de fostul internaţional Dan Petrescu, care s-a înclinat până la final cu scorul de 3-1 (2-0).

Cei care au contribuit la stabilirea rezultatului înregistrat pe tabela de marcaj au fost Ionuţ Peteleu (27, autogol), Cosmin Matei (37), Rivaldinho (57), respectiv Juan Emanuel Culio (76 - penalty).

"Dan Petrescu are o echipă foarte bună. Noi am tratat meciul foarte bine pentru că ştiam că jucăm împotrivă unei echipe europene.. Suntem la egalitate de puncte cu CFR. Ne-am vândut cei mai buni jucători şi suntem tot acolo. Avem două săptămâni să pregătim meciul cu Academica, pentru că este o formaţie care joacă fotbal şi ştie fotbal." a spus Gheorghe Hagi la finalul duelului. De menţionat că echipa sa venea după eşecul cu Universitatea Craiova.

"Cea mai slabă repriză de când sunt eu la CFR, dar a fost şi meritul lor. Când stai prin aeroporturi şi avioane, poate cu alte echipe câştigi, dar cu Viitorul e greu. " a declarat la rândul său 'Super Dan', care venea la rândul lui cu echipa sa după înfrângerea din Europa League cu Celtic (0-2 la Glasgow).

În acest moment cele două formaţii sunt la egalitate de puncte (24) în fruntea Ligii 1, fiind urmate îndeaproape de Craiova cu 23.

Echipele de start:

Viitorul: Căbuz - Boboc, Ţîru, Mladen, De Nooijer - C. Matei, Artean, L. Houri - G. Iancu, Rivaldinho, G. Ganea.
Rezerve: Cojocaru, St. Filip, P. Iacob, Ciobanu, Calcan, M. Dulca, Vl. Achim.
Antrenor: Gică Hagi.

CFR Cluj: Arlauskis - Peteleu, Vinicius, Cestor, Camora - Itu, Hoban, Culio - Costache, L. Traoré, Păun.

Arbitru: George Cătălin Găman (Craiova); arbitri asistenţi: Daniel Mitruţi (Craiova), Ciprian Florin Danşa (Satu Mare); arbitru de rezervă: Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti)
Observatori: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea) - CCA, Valentin Mateescu (Ploieşti) - LPF

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport