Năsui: Guvernul a sacrificat investiţiile. Intrăm într-un cerc vicios!

Politica dusă de Guvern se va reflecta, anul ce vine, fie în taxe mărite fie în adâncirea datoriei publice, ceea ce, corelat cu spilt TVA-ul va împinge firme oneste înspre economia gri.
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu (Epoch Times Romania)
Loredana Diacu
28.11.2017

Cifrele execuţiei bugetare la 10 luni indică faptul că Guvernul a sacrificat investiţiile şi a crescut datoria pentru a mări cheltuielile de personal şi cele cu asistenţa socială, atrage atenţia deputatul USR Claudiu Năsui, anticipând creşteri de taxe anul viitor.

"Au apărut cifrele execuţiei bugetare la 10 luni. Statul a luat mai mult din economie (9.7 miliarde de lei), a sacrificat investiţiile şi a crescut datoria pentru a mări cheltuielile de personal ( 21%) şi cele cu asistenţa socială (13%). Din păcate ceea ce am văzut şi în cifrele anterioare se reconfirmă", scrie, pe Facebook, deputatul.

Grafic execuţie bugetară
Grafic execuţie bugetară (Claudiu Năsui)

Potrivit lui Claudiu Năsui, într-o astfel de economie anticipările sunt că vor creşte taxele în 2018 pe neanunţate aşa cum au crescut în 2017, sau se va adânci datoria publică.

"Asta în condiţiile în care măsura punitivă TVA split va descuraja şi mai mult antreprenoriatul şi va îngreuna conformarea voluntară la plata impozitelor împingând firme oneste înspre economia gri. Intrăm într-un cerc vicios de care nu ne dăm încă seama pentru că încă suntem pe un trend crescător european", adaugă deputatul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor