Deputat USR: Comisia "Iordache" tocmai a încălcat o decizie a CCR

Rămaşi singurii din Opoziţie care nu s-au retras din comisia Iordache, deputaţii USR semnalează un nou derapaj. Astfel, comisia condusă de fostul ministru al Justiţiei a adoptat un amendament care încalcă o decizie CCR, atrage atenţia deputatul Stelian Ion.
Stelian Ion
Stelian Ion (Mihut Savu / Epoch Times)

Deputatul USR Stelian Ion, membru în faimoasa comisie pentru legile Justiţiei condusă de Florin Iordache, semnalează, pe Facebook, că majoritatea PSD-ALDE-UDMR a încălcat o decizie CCR abrogând textul de lege care îi permitea şefului statului să refuze, o singură dată, motivat, numirea judecătorilor şi procurorilor.

"Comisia "Iordache" tocmai a încălcat astăzi Decizia CCR 375/2005, abrogând textul legal care permitea Preşedintelui României să refuze, o singură dată, motivat, numirea judecătorilor şi procurorilor. Un "fleac" ... faţă de ce va urma" a scris Stelian Ion pe Facebook.

Modificarea a fost "operată" în şedinţa de joi şi vizează abrogarea unor alineate de la art. 31 şi 33 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. În urma acestor modificări - dacă vor fi girate şi în plen - preşedintele ţării nu va mai putea refuza o dată şi motivat numirea în magistratură a judecătorilor şi procurorilor simpli care au absolvit examenul de capacitate sau a unor fosţi judecători şi procurori care şi-au încetat activitatea din motive neimputabile.

Reamintim că în comisia lui Iordache s-au adoptat o serie de amendamente considerate de-a dreptul toxice atât de către magistraţi cât şi de societatea civilă, respectiv lucrările procurorilor vor putea fi anulate de superiorii ierarhici, comisiile SRI şi SIE capătă dreptul să îi verifice pe magistraţi, iar "judecătorii şi procurorii sunt obligaţi să se abţină de la manifestarea sau exprimarea defăimătoare în orice mod la adresa celorlalte puteri ale statului - legislativă şi executivă", ceea ce practic le va pune căluş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne