NASA oferă 35.000 de dolari vânătorilor de asteroizi

(photos.com)

NASA încearcă să stimuleze cercetătorii şi oamenii de ştiinţă determinându-i să se angajeze în primul proiect deschis pentru a pune în aplicare un algoritm de identificare a asteroizilor - Asteroid Grand Challenge Contest. Agenţia SUA oferă un premiu de 35.000 de dolari (la schimbul actual un pic mai mult de 25.000 de euro), relatează marţi, 11 martie, situl online Nova24 Tech.

Concursul va începe la 17 martie dar aplicaţiile se pot depune iar regulamentul a fost deja publicat, iată aici un rezumat: până la sfârşitul lunii august – atunci când concursul se va închide - NASA intenţionează să îşi îmbunătăţească sistemele de detectare şi de identificare a asteroizilor pe care astăzi reuşesc să-i identifice printre obiectele care orbitează în jurul Soarelui doar într-un procent de 1%.

Algoritmii dezvoltaţi trebuie să fie rulaţi pe orice sistem de operare. Aceştia trebuie să aibă ca bază imaginile luate de telescoape terestre pentru a îmbunătăţi recunoaşterea asteroizilor reducând numărul de alarme false.

Iniţiativa face parte dintr-un program mult mai mare, aşa cum a fost subliniat de către Jason Crusan, director al Nasa Tournament Lab, amintind că deja de trei ani sun aplicaţi algoritmi avansaţi pentru a apăra Pământul împotriva riscurilor legate de planetoizi.

În afară de aceasta, Agenţia are ca scop îmbunătăţirea identificării obiectelor mai apropiate, pentru a le putea studia mai în profunzime, precum şi redirecţionarea lor pe orbite stabile pentru a fi analizate de către astronauţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură