Municipiul Târgu Mureş va găzdui Campionatului European de Cross Duathlon în 2016

La competiţia ce se va desfăşura în perioada 23-24 aprilie 2016, sunt aşteptaţi în jur de 400 de sportivi profesionişti din Europa, până acum confirmând participarea sportivi din România, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Turcia, Germania, Anglia, Spania, Belgia şi Norvegia.
Transilvania Cross Duathlon
Transilvania Cross Duathlon (Transilvania Cross Duathlon/facebook)
Epoch Times România
12.11.2015

Federaţia Europeană de Triatlon a hotărât ca municipiul Târgu Mureş să fie gazda Campionatului European de Cross Duathlon, sub genericul "Transilvania Cross Duathlon 2016", în perioada 23-24 aprilie 2016, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, Peter Klosz, secretarul general a Federaţiei Române de Triatlon.

Federaţia Europeană de Triatlon a agreat proiectul depus de către Primăria Târgu Mureş şi Asociaţia Sportivă Master Ski&Bike, după ce a trecut cu brio de proba organizării Campionatului Balcanic de Cross Duathlon, din luna mai.

Peter Klosz a spus că la competiţie sunt aşteptaţi în jur de 400 de sportivi profesionişti din Romania, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Turcia, Germania, Anglia, Spania, Belgia şi Norvegia.

"Noi organizăm, începând din 2009, multe evenimente la care am avut tot timpul suport logistic de la Primăria Târgu Mureş (...) Mă bucur că am reuşit să ajungem la acest nivel ca să aducem toţi sportivii de top ai Europei.

Acest Campionatul European de Cross Duathlon înseamnă foarte multe categorii, foarte mulţi sportivi profesionişti, dar pe lângă cei profesionişti vor concura juniorii, cei Under 23, vom avea o categoria specială pentru sportivii cu dizabilităţi, plus o categorie pentru amatori, care de regulă participă în număr mare, 20-50 de sportivi.

Speranţa mea este că cel puţin 25 de ţări vor avea sportivi în concurs şi peste 300-400 de sportivi la start (...) Eu sper, în calitate de secretar general al Federaţiei Române de Triatlon să avem cel puţin o medalie de aur la acest campionat", a arătat Peter Klosz.

Secretarul general a Federaţiei Române de Triatlon a precizat că în decizia Federaţiei Europene de Triatlon a contat şi bugetul 'foarte generos' al competiţiei de la Târgu Mureş, pus la dispoziţie de Primăria Târgu Mureş şi de sponsorul principal al evenimentului, SC Azomureş SA Târgu Mureş.

Viceprimarul din Târgu Mureş, Claudiu Maior, a precizat că toate competiţiile sportive se vor desfăşura în zona Platoul Corneşti, locul în care a avut loc şi Campionatului Balcanic de Cross Duathlon, unde se lucrează intens pentru modernizarea pistelor de alergare şi a întregii zone.

Reprezentantul Azomureş, Ovidiu Maior, a arătat că această companie a acceptat invitaţia Federaţiei Române de Triatlon pentru organizarea Campionatului European de Cross Duathlon 2016 şi că pentru companie este o tradiţie să susţină evenimente sportive.

Până acum au confirmat participarea la Campionatul European de Cross Duathlon sportivi din Romania, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Turcia, Germania, Anglia, Spania, Belgia şi Norvegia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor