Moţiunea de cenzură depusă de PSRM împotriva Guvernului Sandu va fi examinată marţi, în Parlament

Parlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova (Epoch Times România)

Moţiunea de cenzură depusă de Partidul Socialiştilor împotriva Guvernului condus de Maia Sandu va fi examinată în Parlament la 12 noiembrie.

Decizia a fost luată de Biroul permanent care s-a întrunit luni la orele 16:00 şi a decis că plenul Parlamentului se va convoca marţi începând cu orele 10:00.

Potrivit unui comunicat, pentru marţi la orele 8:00 este planificată şi o şedinţă de Guvern, agenda acesteea însă nefiind cunoscută.

Deputaţii socialişti au depus vineri o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu, după ce acesta şi-a asumat răspunderea pentru un proiect de modificare a Legii Procuraturii care prevede acordarea unor împuterniciri prim-ministrului în procesul de selectare a candidaţilor la funcţia de Procuror General.

Potrivit legislaţiei, pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, este nevoie de voturile a cel puţin 51 de deputaţi.

Luni seară, Igor Dodon s-a întâlnit din nou cu ambasadorul SUA la Chişinău, Dereck J. Hogan aceasta fiind a doua întâlnire a şefului statului cu ambasadorul american în ultimele zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe