Ion Sturza: Cei care vor veni după destrămarea alianţei PSRM-ACUM vor fi declaraţi indezirabili de UE şi SUA

După destrămarea alianţei dintre socialişti şi blocul ACUM, Sandu nu riscă nimic, însă Dodon riscă enorm. „Poate să-şi piardă jobul de gunoier în Federaţia Rusă!”, afirmă Ion Sturza.
Ion Sturza
Ion Sturza (Florin Chirilă/Epoch Times)

Fostul premier Ion Sturza susţine că influenţa lui Plahotniuc rămâne foarte mare în anumite zone din Republica Moldova. Mai mult, „domnii Candu şi Filip au 'fir roşu' cu el. Ba se pare că l-au şi vizitat în bârlog.”

În contextul depunerii de către socialişti a moţiunii de cenzură împotriva guvernului Sandu, acesta menţionează că sponsorii externi, precum UE şi SUA, joacă tare. Dacă se destramă alianţa, cei care vor veni vor fi declaraţi indezirabili, cu consecinţe nebănuit de dure! Rusia şi România nu ar face parte din această ecuaţie.

„Dar dacă urmărim 'influencerii' de peste Prut, unii în România doresc să cadă guvernul Sandu. Parţial, sincer - 'să nu vină ruşii'; parţial, în aşteptarea banilor de la Plaha”, scrie fostul premier pe pagina sa de Facebook.

Compromisul ar fi o listă scurtă de candidaţi la şefia procuraturii, consideră actualul om de afaceri precizând că lista sa o reprezintă Gribincea şi Stoianoglo.

„Maia Sandu, personal, nu riscă nimic. Scapă de o grijă. Politică. Igor Dodon riscă enorm. Poate să-şi piardă jobul de gunoier în Federaţia Rusă!”, a conchis Ion Sturza.