MM Stoica disperat la Curtea de Apel Bucureşti

Mihai Stoica. (mmstoica.ro)
Loredana Diacu
23.05.2014

UPDATE: Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au amânat pentru data de 30 mai decizia cu privire la cererea de anulare a pedepsei primite în Dosarul Transferurilor de MM Stoica.

***

Fostul manager al clubului Steaua Bucureşti, MM Stoica, condamnat la închisoare în dosarul transferurilor, le-a declarat astăzi judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti că este disperat de situaţia în care se află, afirmând că a fost condamnat pe nedrept iar familia lui se întreţine acum din pensiile părinţilor.

"Sunt disperat! Ştiu că justiţia nu are o latură socială, umană, dar condamnarea mea condamnă familia, care trăia aproape în exclusivitate din veniturile mele - substanţiale, dar justificate. Familia mea trăieşte din pensiile părinţilor mei de 80 şi 77 de ani" a declarat Stoica la Curtea de Apel, unde se judecă contestaţia prin care managerul FC Steaua Bucureşti solicită anularea condamnării sale la 3 ani şi 6 luni de închisoare primită în dosarul transferurilor.

Mihai Stoica a mai declarat în faţa instanţei că pedeapsa pe care a primit-o "a fost dată cu rea-credinţă" deoarece magistraţii nu au ţinut cont de lipsa probelor şi că faptele de care este acuzat s-au prescris şi că, în atari circumstanţe, se gândeşte să reclame România la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO):

"Nu mi s-a aplicat niciodată legea mai favorabilă. Nu înţeleg de ce acea pedeapsă nu a fost dată cu suspendare. Această instanţă a ignorat, practic, Curtea Europeană a Drepturilor Omului, ştiind foarte bine că o speţă identică a dat câştig de cauză condamnatului, obligând Italia să plătească despăgubiri. Este indubitabil că voi avea câştig de cauză la CEDO", a afirmat Stoica, "disperat."

Fiica lui Stoica, îmbrăcată în haine negre, de doliu, a plâns în sala de judecată pe toată durata procesului, la finalul căruia s-a aruncat în brăţele tatălui său, după care a căzut la podea.

Reamintim că MM Stoica a fost condamnat la închisoare la începutul lunii martie, alături de alţi şapte grei ai fotbalului. Mihai Stoica a luat 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, George Copos a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare, Cristi Borcea la 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, Ioan Becali la 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, Victor Becali la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, Jean Pădureanu la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, Gică Popescu la 3 ani şi o lună de închisoare cu executare şi Gigi Neţoiu la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

DNA i-a acuzat pe cei opt că în anii 2000 şi-au însuşit peste 10 milioane de dolari din transferul unor jucători de fotbal. În plus, aceştia au fost acuzaţi că nu au plătit 1,5 milioane dolari taxe datorate statului.

Reamintim că Mihai Stoica, care ispăşeşte o pedeapsă de trei ani şi şase luni, riscă să se aleagă cu un spor de pedeapsă dacă va fi găsit vinovat de dare de mită în cazul judecătorului Stan Mustaţă. Procurorii DNA susţin că un intermediar i-ar fi acordat mită magistratului Mustaţă, pentru a judeca favorabil cererea de contestaţie în anulare depusă la Curtea de Apel Bucureşti, prin care Stoica solicită eliberarea din închisoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor