George Copos şi Mihai Stoica îşi execută pedepsele în regim închis. Decizie definitivă

George Copos, finanţator echipa de fotbal Rapid Bucureşti (Epoch Times România)
Flori Mladin
14.05.2014

Judecătoria Sectorului 5 a respins cererile de schimbare a regimului de detenţie, depuse de George Copos şi Mihai Stoica, care sunt încarceraţi la Penitenciarul Rahova în Dosarul transferurilor de jucători. Deciziile sunt definitive.

George Copos şi Mihai Stoica îşi efectuează pedepsele în regim închis la Penitenciarului Rahova. Aceştia urmează să lucreze în continuare doar în incinta închisorii, neavând voie să se plimbe prin închisoare şi nici să muncească în afara închisorii.

George Copos şi Mihai Stoica, care sunt încarceraţi la Penitenciarul Rahova în Dosarul transferurilor de jucători, au cerut, miercuri, Judecătoriei Sectorului 5 să le schimbe regimul de executare a pedepselor din închis într-unul mai blând, ţinând cont de faptul că instanţele au schimbat deja regimul de detenţie din închis în semideschis pentru Cristian Borcea, Gigi Becali şi Gigi Neţoiu.

Avocatul lui Copos a explicat instanţei că trebuie să se ţină cont de vârsta acestuia, de problemele de sănătate, precum şi de faptul că omul de afaceri a oferit de-a lungul timpului mai multe locuri de muncă.

Totodată, avocata lui Mihai Stoica a susţinut că executarea pedepsei în regim închis de către acesta este nelegală, pentru că nu au fost arătate toate criteriile care au dus la stabilirea regimului.

Gheorghe Popescu a formulat şi el, în aprilie, o cerere de schimbare a regimului de detenţie din închis într-unul mai blând, însă până la judecarea cauzei a decis să o retragă.

În Dosarul transferurilor de jucători, George Copos a primit o condamnare de 3 ani şi 8 luni, iar Mihai Stoica are de executat o pedeapsă de 3 ani şi şase luni.

În acelaşi dosar mai sunt condamnaţi la închisoare cu executare şi alţi grei ai fotbalului: Gică Popescu - 3 ani, o lună şi zece zile; Ioan Becali - şase ani şi patru luni; Victor Becali - patru ani şi opt luni, Cristi Borcea - şase ani şi patru luni; Jean Pădureanu - 3 ani şi 4 luni şi Gigi Neţoiu- trei ani şi patru luni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor