Mladenov respinge afirmaţiile britanicilor privind introducerea de vize pentru bulgari

Ministrul bulgar de externe, Nikolai Mladenov. (GEOFF CADDICK / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
08.10.2012

Ministrul bulgar de externe, Nikolai Mladenov, a declarat luni, pentru postul de televiziune Btv, că nu există posibilitatea ca Marea Britanie să introduce vize pentru cetăţenii bulgari.

Mladenov a reamintit că restricţiile pe piaţa muncii pentru cetăţenii bulgari vor fi ridicate în 2014.

Şeful diplomaţiei bulgare consideră că declaraţiile ministrului britanic de interne, Theresa May, au fost făcute într-un context electoral.

Ministrul britanic de interne, Theresa May, a declarat duminică, într-un interviu acordat The Sunday Times, că Partidul Conservator, la guvernare, intenţionează să prevină un aflux de imigranţi din unele ţări ale UE prin revizuirea Directivei privind libera circulaţie.

Oficialul de la Londra şi-a exprimat îngrijorarea faţă de impactul unui noul val de imigranţi asupra economiei britanice.

”Analizăm o întreagă arie de abuzuri la adresa libertăţii de mişcare. Dar vom merge mai departe, iar chestiunea libertăţii de mişcare va face parte din revizuirea" Directivei privind libera circulaţie, a declarat Theresa May.

Ministrul de interne nu a menţionat ţările din care ar putea veni noul val de imigranţi, dar The Sunday Times precizează că este vorba de România şi Bulgaria.

De la 1 ianuarie 2014 se vor ridica restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari, iar experţii se aşteaptă la un aflux de cetăţeni ai celor două ţări în Marea Britanie, în căutarea unui loc de muncă.

Problema imigranţilor a fost pusă şi de premierul David Cameron, care vrea o reconfigurare a relaţiilor dintre Bruxelles şi Londra.

Premierul britanic consideră că libera circulaţie se numără printre ”competenţele” UE care trebuie readuse în discuţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor