Miza ultimelor acţiuni ale lui Meleşcanu şi Renate Weber la CCR: eliberarea lui Radu Mazăre din puşcărie - surse

Renate Weber
Renate Weber (Epoch Times România)

Joi, 7 noiembrie şi miercuri, 6 noiembrie, preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, şi Avocatul Poporului, Renate Weber, au sesizat CCR cu privire la modalitatea de constituire a completurilor de apel de 3 judecători de la Înalta Curte. Potrivit unor surse din înalta magistratură citate de G4Media.ro, unul dintre beneficiarii acţiunilor la CCR iniţiate de preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, şi de Avocatul Poporului, Renate Weber, ar fi fostul primar al Constanţei Radu Mazăre, închis la Rahova după ce a fost condamnat la 9 ani cu executare în dosarul retrocedării plajelor.

Pe lângă Mazăre, ar putea beneficia şi ceilalţi condamnaţi din dosar: fostul preşedinte al CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu (5 ani cu executare), notarul şi profesorul de la Facultatea de drept a Universităţii Bucureşti, Jean Andrei (2 ani cu suspendare; este soţul fostei preşedinte a Tribunalului Bucureşti Laura Andrei, apropiată a Liei Savonea, şefa CSM), fostul acţionar de la Dinamo Dragoş Săvulescu sau afaceristul Georgică Giurgiucanu (câte 5 ani şi jumătate cu executare).

Revenind la acţiunile lui Meleşcanu şi Renatei Weber, cei doi reclamă faptul că judecătorii din completurile de apel de 3 judecători de la ÎCCJ nu au fost traşi la sorţi. Acesta este exact motivul invocat de avocaţi în faţa completului de judecată care i-a condamnat pe Mazăre şi compania.

Mazăre, Jean Andrei şi Georgică Giurgiucanu au formulat deja contestaţie în anulare, acţiune prin care încearcă să scape de condamnarea primită.

”Cel mai probabil vor solicita instanţei amânarea până la judecarea sesizărilor de la CCR formulate de Meleşcanu şi Renate Weber”, au explicat sursele G4Media.ro. ”Este acelaşi plan ca în cazul completurilor de apel de 5 judecători. Anul trecut, au făcut sesizare la CCR pentru că nu ar fi fost legal constituite. Nelegala compunere a completurilor de judecată este motiv de contestaţie în anulare. Aşa au scăpat de condamnări şi au ieşit din puşcărie Udrea, Bica, Şova sau Constantin Niţă”, au explicat sursele g4media.ro.

Mai merită menţionat că unul dintre cei condamnaţi, notarul Jean Andrei, s-a întâlnit în februarie cu fostul Avocat al Poporului, Victor Ciorbea. Jean Andrei a primit 2 ani cu suspendare, însă continuă să predea la Facultatea de drept a Universităţii Bucureşti.

Articolul integral poate fi citit aici.