Minodora Cliveti cere colegilor irlandezi ca aderarea României la Schengen să fie o prioritate a Preşedinţiei

Zona Schengen
Zona Schengen (wikipedia.org)
Epoch Times România
11.01.2013

Europarlamentarul PSD Minodora Cliveti a trimis o scrisoare europarlamentarilor irlandezi în care solicită ca Preşedinţia Irlandei la UE să includă aderarea României la Schengen printre priorităţi.

„Admiterea în spaţiul Schengen ar avea pentru România, dar şi pentru UE, efecte benefice şi ar permite, pe lângă lansarea unor proiecte şi programe româneşti în plan economic, mai ales, realizarea unora dintre proiectele şi programele europene funcţionale pentru statele membre ale acestui spaţiu, care ar putea contribui în mod concret la creşterea coeziunii şi forţei Europei Unite. În plus, acest demers ar fi benefic pentru cetăţenii români, mai ales pentru tineri, pentru companiile româneşti, dar şi pentru cetăţenii europeni şi pentru companiile europene, în general”, se arată în scrisoarea europarlamentarului social-democrat către colegii irlandezi.

”Vă rog să acceptaţi rugămintea unui coleg român de a face demersuri pentru ca Preşedinţia irlandeză să înscrie printre priorităţi şi acceptarea României în spaţiul Schengen”, mai scrie Minodora Cliveti, menţionând relaţiile bune dintre România şi Irlanda.

În programul Preşedinţiei irlandeze a UE chestiunea aderării celor două ţări este menţionată într-o singură propoziţie.

Preşedinţia „va continua negocierile în vederea avansării către un acord privind aderarea României şi Bulgariei la Convenţia Schengen”.

”Suntem conştienţi de faptul că ambele ţări au îndeplinit cerinţele tehnice pentru accedere. Totuşi, un număr de state membre au indicat că doresc noi dovezi privind progrese semnificative şi sustenabile din partea celor două ţări, inclusiv în cadrul MCV, înainte de o decizie a Consiliului privind intrarea (n.r. – în spaţiul Schengen)”, a declarat recent ambasadorul Irlandei la Bucureşti, Oliver Grogan, într-un interviu acordat NewsIn.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor