Ministrul Muncii anunţă ce se va întâmpla cu Pilonul II de pensii

Până la urmă Guvernul Tudose va opera modificări la Pilonul II de pensii. Mai exact, va scădea contribuţia.
Olguta Vasilescu(Ministrul Muncii),
Olguta Vasilescu(Ministrul Muncii), (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Pricopie
26.10.2017

Începând cu anul viitor, contribuţia pentru Pilonul II de pensii scade de la 5,1% cât e în prezent la 3,7%, a anunţat joi, la începutul şedinţei de guvern, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

"Nu va fi afectată valoarea nominală din prezent. Mai precis, suma care este achitată astăzi către administratorii Pilonului II de pensii va fi cel puţin aceleeaşi la anul, dar scăderea procentului este necesară ca urmare a creşterii salariului brut cu 20%", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, citată de Hotnews.

Întrebat cum comentează acest anunţ, preşedintele PSD Liviu Dragnea a replicat: "E bine să vă răspundă Guvernul, după ce vă răspunde Guvernul o să vă răspund şi eu. Din punct de vedere al valorii nominale, suma este aceeaşi."

Potrivit liderului PSD, în viitor statul intenţionează să dea posibilitatea "omului de acasă, adică românului, să poată opta dacă merge la Pilonul I sau Pilonul II. Nu ne dorim să fie o decizie a statului, ci o decizie a omului."

"Nu a fost vorba niciodată de vreo taxă de solidaritate sau vreo taxa în plus, noi vorbim despre mutarea contribuţiilor", a punctat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor