Ministrul francez de externe: sancţiunile împotriva Siriei au efect

Mininstrul de Externe al Franţei, Alain Juppe, 17 aprilie 2012 (FRANCK FIFE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
18.04.2012

Ministrul francez de externe a declarat că sancţiunile împotriva Damascului au efect şi au redus rezervele financiare ale Siriei la jumătate. Alain Juppé a făcut aceste remarci la Paris, în faţa grupului de contact "Prietenii Siriei", care plănuieşte să ajute opoziţia siriană şi să consolideze sancţiunile împotriva guvernului şi liderilor, conform unui raport Reuters.

Ministrul de externe Alain Juppé a declarat că este important să se monitorizeze îndeaproape ceea ce el a numit "manevrele" autorităţilor siriene de a scăpa de efectul tot mai dureros al sancţiunilor internaţionale.

Vorbind la începutul unei reuniuni de la Paris a diplomaţilor arabi şi occidentali care susţin opoziţia, Juppé; a afirmat că sancţiunile reprezintă mai mult decât un instrument eficient de privare a guvernului sirian de bunuri şi resurse, pe care le foloseşte pentru finanţarea miliţiilor, ele trimiţând şi un puternic mesaj politic.

Comunitatea internaţională a aplicat o serie de sancţiuni şi mai aspre împotriva guvernului preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad. Acestea includ un embargo împotriva exporturilor de petrol, măsuri împotriva sectoarelor financiare şi bancare ale ţării, blocarea activelor şi interdicţii de călătorie pentru câteva zeci de persoane, inclusiv Assad şi soţia lui. Juppé a declarat că sancţiunile par să fi redus finanţele Siriei la jumătate.

Atât Liga Arabă cât şi participanţii europeni din cadrul grupului de la Paris doresc să menţină presiunea asupra autorităţilor siriene – tocmai când observatorii ONU monitorizează o slabă încetare a focului.

Violenţa a continuat după o încetare a focului care a intrat în vigoare joia trecută, în special în oraşul sirian Homs.

Rusia a acuzat marţi atât guvernul sirian cât şi opoziţia că subminează încetarea focului.

Reuniunea de la Paris coincide cu aniversarea independenţei Siriei faţă de Franţa, din 1946.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor