Ministrul demisionat după adoptarea OUG-urilor elefant: „Vreau să fiu de partea corectă a istoriei!”

Adoptarea unei legi noaptea, pe furiş, fără informarea prealabilă a miniştrilor şi în absenţa presei nu e un lucru corect, a atras atenţia fostul ministru.
Florin Jianu
Florin Jianu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul ministru al Mediului de Afaceri, Florin Jianu, a explicat, în cadrul unei emisiuni difuzate la CNN, motivele pentru care şi-a dat demisia din Guvern. Jianu a susţinut că vrea să rămână de partea corectă a istoriei şi a criticat adoptarea legii noaptea, fără ca miniştrii să fi fost în prealabil informaţi.

„Vreau să rămân în istorie ca un om drept, vreau să fiu de partea corectă a istoriei. (...) Ce pot spune este că adoptarea unei legi fără a informa în prealabil membrii Cabinetului, în absenţa presei şi aproape de miezul nopţii nu este un lucru corect”, a afirmat fostul ministru, citat de CNN.

Întrebat care sunt riscurile pe care le implică noile modificări legislative în ceea ce priveşte corupţia, Jianu şi-a exprimat convingerea că România este o ţară stabilă care va şi rămâne aşa şi a apreciat că soluţia problemelor create de OUG privind codurile „se află în interiorul României” şi că „nu va fi cazul” să solicite intervenţia partenerilor din UE dacă Guvernul de la Bucureşti nu revine asupra deciziei.

Articolul integral poate fi citit aici.

Reamintim că, în urmă cu două zile, pe fundalul adoptării ordonanţelor-elefant şi a valurilor de proteste ce au cuprins ţara, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Florin Jianu, a anunţat că demisionează din Guvern. „România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!” spune Jianu, explicând că nu vrea ca peste câţiva ani să fie pus în situaţia de a îi spune copilului său că a fost un laş.

„Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare şi nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conştiinţa curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit în ochii lui şi ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laş şi a girat acţiuni pe care nu le împărtăşeşte sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!

Am muncit cu credinţă şi îndârjire în fiecare din cele 28 de zile de mandat şi nu mi-a trecut prin gând că munca ar putea fi umbrită într-un mod atât de brutal şi de nedrept.

Cei care mă cunosc ştiu că nu pot accepta impostura sau minciuna!”, scria pe Facebook Jianu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne