Ministrul Apărării a inspectat cel de-al doilea contingent al Armatei Naţionale

(captură youtube.com)
Ana Chitoroagă
26.08.2014

Ministrul Apărării Valeriu Troenco a inspectat astăzi cel de-al doilea contingent al Armatei Naţionale, care urmează să fie detaşat în misiunea Forţei Multinaţionale de Menţinere a Păcii (KFOR). Cei 40 de militari urmează să efectueze rotaţia primului contingent moldovenesc în Kosovo, care a plecat în misiune la 8 martie curent, informează Moldpres.

În opinia ministrului Troenco, pentru conducerea Ministerului Apărării şi Armatei Naţionale este important ca prestaţia militarilor să fie cât mai bună. ”Reieşind din aceste considerente am făcut o selecţie riguroasă a ofiţerilor şi subofiţerilor, care urmează să îndeplinească misiuni de pacificare în Kosovo. Militarii din contingentul KFOR 2 dispun de experienţă multinaţională obţinută în cadrul aplicaţiilor desfăşurate pe teritoriul naţional şi internaţional. De asemenea, ei au participat în misiuni de pacificare sub egida ONU pe continentul african”, a spus ministrul Apărării.

Comandantul celui de-al doilea contingent, locotenent-colonel Boris Macovei, a declarat că toţi militarii, care urmează să plece în Kosovo, au fost instruiţi şi testaţi conform procedurilor şi normelor utilizate în operaţiunile cu mandat internaţional.

Cel de-al doilea contingent KFOR al Armatei Naţionale va pleca în Kosovo în prima jumătate a lunii septembrie curent. Contingentul este format dintr-un pluton de 32 de militari, destinat pentru misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare, o echipă de şapte genişti, precum şi un ofiţer de stat major.

Republica Moldova a detaşat, în premieră în luna martie curent, un contingent de 41 de militari la operaţiunea internaţională de menţinere a păcii din Kosovo, în componenţa KFOR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor