Ministru UNPR pentru Relaţia cu Parlamentul: Legea amnistiei va fi adoptată

Eugen Nicolicea,vicepreşedinte UNPR
Eugen Nicolicea,vicepreşedinte UNPR (Epoch Times România)
Flori Mladin
04.03.2014

Eugen Nicolicea, ministrul propus pentru Relaţia cu Parlamentul, care a fost avizat de comisiile juridice reunite cu majoritate de voturi, a declarat că legea amnistiei trebuie adoptată, după dezbaterea publică.

Eugen Nicolicea, care a fost propus de premier pentru funcţia de ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, a primit avizul favorabil al comisiilor juridice reunite, cu 20 de voturi „pentru” şi nouă „împotrivă”.

Unul dintre subiectele importante abordate de Nicolicea în cadrul audierilor a fost cel al legii amnistiei şi graţierii, despre care a spus că trebuie adoptată după o dezbatere publică şi după ce este „cântărită”.

„Trebuie să aibă loc o dezbatere publică. Întotdeauna când se trece de la un cod penal cu pedepse mai mari la un cod penal cu pedepse mai mici, trebuie date nişte legi tranzitorii, printre care sunt acestea de amnistie şi graţiere pentru a nu avea persoane condamnate cu pedepse foarte mari, pe vechiul cod, şi apoi persoane cu pedepse mult mai mici pentru aceeaşi faptă, poate chiar în aceeaşi zi. De aceea este nevoie de aceste legi tranzitorii. Ele trebuiau să fie adopte din iunie-iulie, ca să nu cumva să fie socotite că se fac pe picior”, a declarat Nicolicea.

Un alt act legislativ pe care viitorul ministru pentru relaţia cu parlamentul îl consideră urgent este statutul minorităţilor, subliniind că trebuie finalizat „pentru că zace de atâta timp”.

La întrebarea cum va proceda în cazul numărului foarte mare de ordonanţe de urgenţă adoptate de Parlament, Nicolicea a promis că va încerca să le diminueze.

„Toată lumea spune că aceste ordonanţe diminuează rolul Parlamentului, sunt de acord. Evident că toată lumea promite că va încerca să le diminueze, ceea ce fac şi eu, dar trebuie să ne gândim şi la situaţia în care coaliţia are mai puţine procente de susţinere, şansele de a diminua OUG scad. E condamnat atunci când ai o majoritate zdrobitoare şi apelezi la ordonanţe de urgenţă. Am să ţin partea şi a Parlamentului şi o să încerc să promovez şi propunerile legislative ale colegilor”, a declarat Nicolicea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor