Ministerul Sănătăţii: 12 cazuri de infectare cu virusul West Nile, un mort

(photos.com)
Liviu Şerbănescu
05.09.2012

Nu mai puţin de 12 persoane au fost diagnosticate anul acesta cu virusul West Nile. Una dintre acestea - o femeie din Ilfov, în vârstă de 87 de ani, care avea şi probleme cardiace - a încetat din viaţă la sfârşitul lunii august, relevă oficiali din Ministerul Sănătăţii.

Numărul cazurilor de West Nile este asemănător celui de anul trecut, când au fost înregistrate 11 persoane infectate cu acest virus.

"Nu există o tendinţă de creştere a numărului de cazuri în 2012. Suntem în sezonul în care apar, de regulă, astfel de îmbolnăviri. Persoana care a decedat avea suferinţe cardiace, la ea fiind confirmată şi prezenţa virusului", au precizat sursele citate.

Totodată, potrivit specialiştilor, boala nu se transmite de la om la om, ci numai prin înţepătura ţânţarului, iar la aproximativ 80% din cei infectaţi nu există simptome.

Infecţia cu virusul West Nile afectează sistemul nervos central, iar manifestările sunt diferite, spun medicii.

Aceştia sfătuiesc populaţia să evite înţepăturile de ţânţari prin montarea de plase la ferestrele locuinţelor şi neutralizarea insectelor care au intrat în casă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor