MS: Un nou deces în urma îmbolnăvirii cu West Nile

(Justin Sullivan / Getty Images)
Epoch Times România
15.09.2010

Ministerul Sănătăţii (MS) a informat miercuri că s-a înregistrat un nou deces din cauza virusului West Nile, numărul total al celor care au murit ajungând la patru.

Potrivit unui comunicat al MS, o femeie de 60 de ani din Constanţa, internată în stare gravă, care avea boli cronice asociate - hipertensiune arterială şi sechele de accident vascular cerebral - a decedat, în urma îmbolnăvirii cu virusul West Nile.

Totodată, încă patru cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile au fost confirmate în România, potrivit datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi a rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino.

Astfel, numărul cazurilor de West Nile confirmate se ridică în prezent la 38.

Cele patru cazuri confirmate cu infecţia West Nile au fost în judeţele Sibiu (un caz), Constanţa (un caz), Mureş (un caz) şi Alba (un caz).

Până în prezent, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu West Nile s-au înregistrat în judeţul Constanţa - opt şi în Bucureşti - şapte. Virusul a mai fost confirmat şi în Ialomiţa, la patru persoane, Sibiu, Mureş şi Iaşi la câte trei persoane, în Alba s-au înregistrat două cazuri, în Dolj, Buzău, Cluj, Galaţi, Teleorman, Mehedinţi, Călăraşi şi Vrancea câte un caz.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor