Prefectul Capitalei cere asanarea subsolurilor inundate şi combaterea ţânţarilor de la bloc

Prefectul Municipiul Bucuresti, Mihai Cristian Atanasoaei. (www.prefecturabucuresti.ro)
Epoch Times România
31.08.2010

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a făcut marţi un apel public către toate autorităţile locale pentru a sprijini asociaţiile de locatari în vederea combaterii ţânţarilor şi pentru a contribui la asanarea de urgenţă a subsolurilor inundate.

"Pe spaţiile publice s-au făcut aceste campanii de combatere a ţânţarilor, dar trebuie acordată o atenţie sporită şi la nivelul asociaţiilor de bloc. Sunt imobile care au subsoluri inundate şi pot deveni adevărate focare pentru înmulţirea ţânţarilor. Dorim ca birourile ce răspund de relaţia cu asociaţiile de locatari să se implice şi să sprijine cu logistica necesară pentru a trimite echipele de dezinsecţie acolo unde sunt astfel de subsoluri problemă, pentru a evita înmulţirea insectelor. Rog, de asemenea, cetăţenii Capitalei să ţină seama de indicaţiile Ministerului Sănătăţii şi de sfaturile medicilor", a declarat prefectul Capitalei.

Mihai Atănăsoaei a cerut, tot în cursul zilei de marţi, primarului general al Capitalei să continue măsurile de dezinsecţie împotriva ţânţarilor, iar primarilor de sectoare ca, prin birourile pentru relaţia cu asociaţiile de proprietari din cadrul primăriilor, să identifice blocurile ale căror subsoluri sunt inundate.

Deciziile au fost luate după ce au fost depistate în România şapte cazuri de persoane infectate cu virusul West Nile, dintre acestea două soldându-se cu deces, după cum anunţa, luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.

Cele două persoane care au decedat proveneau din Bucureşti şi din Constanţa, comuna dobrogeană Băneasa.

Conform ministrului, cele şapte cazuri (din judeţele Galaţi, Teleorman, Dolj, Constanţa, Mureş, Sibiu şi din municipiul Bucureşti) au fost confirmate dintr-un număr de 80 de suspecţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor