Miliardarul Michael Bloomberg depune candidatura la preşedinţie

Fostul primar al oraşului New York, Michael Bloomberg.
Fostul primar al oraşului New York, Michael Bloomberg. (Andrew Burton / Getty Images)

Miliardarul Michael Bloomberg a depus joi documentele la Comisia Electorală Federală pentru a candida la funcţia de preşedinte al Statelor Unite din partea Partidului Democrat, cel mai recent semn că fostul primar al oraşului New York se alătură campaniei din 2020, care este deja înfierbântată.

Depunerea îi permite lui Bloomberg să strângă bani în contul candidaturii sale la Casa Albă, însă un asistent a declarat joi că nu a fost luată nicio decizie finală dacă va candida.

Bloomberg, în vârstă de 77 de ani, a semnalat că planifică o intrare cu întârziere în alegerile primare ale democraţilor, sugerând că simte că lotul de aproape 20 de candidaţi este vulnerabil. Dacă va intra, va renunţa probabil la statele mai vechi în care potenţiali rivali se pregătesc de luni întregi.

Bloomberg se înregistrase deja să apară pe buletinele de vot în Alabama, Arkansas şi Texas.

Un alt consilier a declarat, joi, că Bloomberg s-a înscris, de asemenea, pe buletinele de vot în Georgia şi Michigan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe