Messi vine la Bucureşti pe 14 martie 2014

Lionel Messi, starul mondial al fotbalului şi căpitanul selecţionatei Argentinei, Diego Maradona (JAVIER SORIANO / AFP / Getty Images)
Bogdan Costea
10.12.2012

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a anunţat că România va juca un meci amical cu reprezentativa Argentinei la 14 martie 2014, subliniind că un acord în acest sens a fost semnat, iar argentinienii vor veni cu toate vedetele. "La 14 martie 2014 avem un amical stabilit cu Argentina. Contractul e semnat, Argentina va veni cu cea mai bună echipă, cu cele mai mari vedete ale lor", a declarat Sandu, care a adăugat că prima reprezentativă va pleca în 27 ianuarie în turneu la Malaga, unde va disputa un meci amical cu Polonia, la care vor participa doar jucători din campionatul intern. "Iar în 6 februarie avem un amical fie cu Islanda, fie cu Luxemburg, fie cu Ecuador, vom vedea", a mai spus Sandu.

Prima reprezentativă a României trebuia să întâlnească selecţionata Argentinei la 10 august 2011, într-o partidă amicală organizată pentru inaugurarea Arenei Naţionale. Amicalul a fost însă anulat de Federaţia Argentiniană de Fotbal, care a promis ulterior că va fi de acord cu reprogramarea partidei.

În ceea ce priveşte primele pentru jucători în cazul în care echipa naţională se va califica la CM 2014, Mircea Sandu a spus: "Nu vreau să discut cu ei, ei ar trebui să ia ce le dăm. Dar o să fie satisfăcuţi de prime, să se califice ei. Jumătate din ce vine (n.r. - de la UEFA sau FIFA) pleacă spre antrenori şi jucători. Cât va fi, maxim sau minim, asta decide antrenorul".

Cristian Chivu nu va mai veni la echipa naţională, susţine Mircea Sandu: "L-au convins nişte români binevoitori care au spus că nu mai are ce să facă el la naţională dacă se urmăreşte întinerirea echipei. Şi atunci Chivu nu mai vine la echipa naţională". Însă, Sandu a subliniat că dacă fundaşul echipei Internazionale Milano vrea să candideze la preşedinţia FRF în 2014, atunci va trebui să pregătească o strategie: "Eu nu renunţ la funcţie, îmi închei activitatea şi nu mai candidez. Nu ştiu de Chivu, depinde de ce vrea fiecare, ce vrea Gică Popescu, Hagi, Lupescu şi Mutu. Dar dacă vrea să candideze, Chivu trebuie să îşi pregătească o strategie, un proiect, nu vii pur si simplu şi candidezi. Una e planul sportiv şi alta e ce le propui oamenilor".

Preşedintele FRF a mai spus că Gheorghe Popescu va avea drept să candideze în 2014 la preşedinţia FRF dacă vrea, în ciuda implicării din Dosarul Transferurilor. "Sancţiunea din dosarul transferurilor este cu suspendare, nu cu executare. Dacă va fi condamnat, va fi pentru postura de agent de jucători, nu pentru că a fost într-o activitate administrativă la un club sau la federaţie", a menţionat Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor