Merkel vrea şi ea reducerea alocaţiilor pentru copiii muncitorilor din alte state UE

După ce David Cameron a obţinut la Consiliul European o reducere a alocaţiilor pentru copiii rămaşi acasă ai lucrătorilor din alte state membre ale Uniunii la nivelul la care sunt în aceste state, şi cancelarul german Angela Merkel vrea să facă la fel în Germania.
Cancelarul german Angela Merkel.
Cancelarul german Angela Merkel. (Captură Foto)
Matei Dobrovie
24.02.2016

”Pot să-mi imaginez că şi noi în Germania am putea implementa acest lucru”, a declarat Merkel la sfârşitul summitului, citată de Sueddeutsche Zeitung.

Potrivit cotidianului, Germania are alocaţii mari pentru copii în comparaţie cu alte state UE. Familiile germane care trăiesc în alte state UE şi muncitorii europeni din Germania beneficiază în prezent de aceleaşi alocaţii ca şi germanii. În viitor, alocaţiile ar putea fi modificate, însă în funcţie de standardul de viaţă şi beneficiile sociale din ţările respective.

Cancelarul german a afirmat că noua reglementare a alocaţiilor pe baza acordului de evitare a Brexitului este un exemplu că propunerile britanice de reformare a UE aduc şi îmbunătăţiri pentru multe state UE.

Reamintim că statele din Estul Europei s-au opus noii reglementări a alocaţiilor, care îi afectează mai ales pe cetăţenii acestora. La Consiliul European s-a decis ca indexarea alocaţiilor să nu fie aplicată deocamdată decât muncitorilor care vor veni după intrarea în vigoare a acordului. Din 2020 noua reglementare se va aplica însă şi celor care deja lucrează în Marea Britanie sau alte state UE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor