Rate negative şi războiul împotriva cash-ului / Austria respinge lupta UE împotriva banilor lichizi

În contextul "războiului" purtat de UE împotriva utilizării cash-ului, viceministrul austriac al economiei şi-a manifestant nemulţumirea faţă de această situaţie, susţinând că nu doreşte ca fiecare mişcare a cetăţenilor austrieci să fie monitorizată digital.
Bancnote de 500 de euro.
Bancnote de 500 de euro. (Captură Foto)

Viceministrul austriac al economiei Harald Mahrer a declarat că austriecii ar trebui să aibă dreptul constituţional de a folosi banii lichizi.

Comentariile sale au fost făcute la postul public de radio Oe1, după ce miniştrii UE de Finanţe au promis la sfârşitul săptămânii trecute în cadrul unei întâlniri la Bruxelles că vor suprima “mişcările ilegale de cash”.

“Nu dorim ca cineva să fie capabil să urmărească digital ceea ce cumpărăm, ce alimente şi băuturi consumăm, ce cărţi citim şi la ce filme ne uităm. Vom lupta împotriva regulilor”, a declarat Mahrer, adăugând că nu este de acord cu limitările impuse asupra cumpărărilor efectuate cu bani lichizi, care au fost sugerate anterior de Germania şi care acum sunt discutate în mod serios de Banca Centrală Europeană (BCE).

La întâlnirea din Bruxelles, unde miniştrii UE de Finanţe au promis că vor suprima mişcările ilegale de cash, ei au cerut, de asemenea, Comisiei Europene, organul executiv al UE, să “exploreze necesitatea aplicării unor restricţii corespunzătoare privind plăţile în cash ce depăşesc anumite praguri şi să discute cu Banca Centrală Europeană pentru a lua în considerare adoptarea unor măsuri potrivite cu privire la bancnotele cu valoare ridicată, în special cea de 500 de euro.”

Miniştrii UE au stabilit că la 1 mai 2016 membrii comisiei îşi vor raporta descoperirile.

Acţiunea de a implementa o societate globală fără bani lichizi a crescut tot mai mult în anii recenţi şi, pe măsură ce publicul va începe să vadă aplicarea unor politici pentru jurisdicţii bancare şi rate negative ale dobânzii în ţările lor, vor ieşi la iveală tot mai multe nemulţumiri publice precum cea a lui Mahrer.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe