Mere "fantomă", descoperire curioasă a unui fermier după vortexul polar care a lovit SUA [video]

Mar "fantoma".
Mar "fantoma". (screenshot Youtube)

Vortexul polar care a lovit Statele Unite ale Americii şi-a lăsat amprenta asupra întregului teritoriu american pe care l-a parcurs. Unul dintre aceste locuri este grădina lui Andrew Sietsema, un fermier din vestul Michiganului, în Kent, care a fost uimit de o descoperire surprinzătoare: "mere fantomă".

După trecerea vortexului polar, majoritatea merelor din livada fermierului au putrezit şi au căzut pe pământ. Dar nu toate. Cele rămase agăţate de copaci nu mai arătau ca merele, aşa cum ne-am putea imagina, ci mai degrabă păreau luate dintr-un basm datorită aspectului lor ciudat.

(captură video Youtube)

Mai exact, ceea ce a rămas pe ramura pomului, era o structură de cristal cu forma perfectă a unui măr, dar fără a avea mărul înăuntru. Fotografiile au fost făcute miercuri 6 februarie.

(captură video Youtube)

Această descoperire curioasă este, de fapt, un fenomen natural care apare atunci când condiţiile meteorologice devin anormale. Sub o anumită temperatură, merele încep să se descompună şi să putrezească, lăsând în urmă textura lor crocantă şi aspectul atrăgător.

Merele “fantomă” se formează atunci când ploaia îngheţată se depune pe fruct şi îl “arde” imediat, creând astfel o structură de gheaţă. Merele au un punct de îngheţ mai mic decât apa, astfel că atunci când mărul - deja putrezit - se încălzeşte puţin şi se dezgheaţă înaintea gheţii, cade la fund, lăsându-şi doar "fantoma" îngheţată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură