Membru CSM ia cuvântul la Bruxelles pentru a-i ridica mingea la fileu Vioricăi Dăncilă

Viorica Dăncilă a reluat la Bruxelles discursul său clasic despre duble standarde şi divizare a UE, ocazia de a lansa aceste atacuri fiindu-i oferită de Victor Alistar.
Victor Alistar
Loredana Diacu
24.01.2019

Prezentă joi la sesiunea plenară a Comitetului Economic şi Social European unde a prezentat priorităţile României la preşedinţia Consiliului UE, premierul Dăncilă a primit o serie de întrebări frontale despre respectarea statului de drept din România şi respectarea drepturilor omului în ţara noastră. Nu le-a răspuns direct, preferând să lanseze acuzaţii despre dezinformare. În schimb, Dăncilă şi-a găsit timp să valorifice o minge ridicată la fileu de Victor Alistar, reprezentant al "societăţii civile" în CSM.

Cum Alistar a vorbit despre o Europă a dublelor standarde, premierul a preluat subiectul lansându-se într-unul din clasicele sale discursuri.

"Criza profundă de încredere, Victor Alistar, o criză a dublului standard şi de divizare a Europei. Într-adevăr, asta e situaţia actuală şi trebuie să pornim de la situaţia reală pentru a găsi soluţiile care să ducă la o ameliorare a acestei situaţii. Într-adevăr, Europa e divizată, avem dublu standard, noi avem nevoie de o Europa unită în care toate statele membre să fie tratate egal, iar acest lucru nu depinde decât de noi, de modul în care ne vom raporta la provocările existente, de modul în care vom da răspunsurile la întrebările ridicate de cetăţeni. Dacă vom continua divizând şi mai mult Europa, atunci nu ne putem mira că viitoarea configurare a Parlamentului European va fi una care să nu permită luarea unor decizii corecte pentru cetăţenii europeni."

Anterior, Alistar se "plânsese" că, cităm, "Uniunea Europeană nu se simte bine şi sunt semne ale unei crize mai profunde chiar decât bănuim, o criză profundă de încredere, o criză a lipsei obiectivelor comune care să ne unească, o criză a dublelor standarde şi a ipocriziei, (...) o criză a lipsei dialogului şi a conflictelor întreţinute la nivelul societăţilor noastre (...) şi a luptelor hegemonice a divizării Europei". Şi pe fundalul acestor plângeri, Alistar a întrebat-o pe Dăncilă care e perspectiva politicii de coeziune în sensul unui impact real şi nu al unei cosmetizări.

Reamintim că Victor Alistar s-a remarcat în CSM prin poziţiile sale favorabile PSD şi ALDE. Acesta a fost unul dintre cei opt membri CSM care au votat în favoarea propunerilor lui Tudorel Toader de modificare a Legilor Justiţiei, lucru care i-a atras o reclamaţie la Transparency International.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor