Medicii de transplant: Vaticanul n-ar trebui să spele păcatele recoltării de organe din China

Participarea Chinei la conferinţa privind traficul de organe, găzduită de grupul de ştiinţă al Vaticanului, survine în ciuda faptului că regimul comunist chinez nu a făcut nimic pentru a opri industria de recoltare forţată de organe. Presupusele reforme în China rămân neconfirmate din cauza lipsei de transparenţă.
.
. (.)

Academia Pontificală de Ştiinţe a Vaticanului (PAS) ar trebui să respingă afirmaţia guvernului chinez care declară că politicile sale, implementate de zeci de ani, de recoltare forţată de organe de la prizonierii de conştiinţă, ar fi luat sfârşit, a declarat joi un grup de medici care se ocupă de problemele etice ale medicinei de transplant.

Organizaţia "Doctori Împotriva Recoltării Forţate de Organe" (DAFOH) afirmă că reuniunea PAS, planificată la Roma săptămâna viitoare, a cărei temă este comerţul ilicit cu organe umane, nu ar trebui să continue fără să se asigure că guvernul Chinei îşi asumă responsabililatea pentru afirmaţiile sale, conform cărora programul de recoltare forţată de organe - foarte bine documentată - s-ar fi încheiat. Punerea în aplicare a pretinselor reforme în China rămâne vagă şi neverificată, deoarece regimul comunist nu oferă oportunitatea unor inspecţii libere şi independente.

Participarea la conferinţă a şefului programului de transplant de organe al statului chinez - Huang Jiefu - aruncă o umbră serioasă asupra scopului adunării, menite - folosind cuvintele Papei Francisc - "să ducă la eradicarea acestei noi forme de sclavie".

"Fără transparenţă, verificarea unor presupuse reforme este imposibilă. Responsabilitatea pentru abuzul de transplant din trecut nu trebuie să fie ignorată. Fără responsabilitate, nu există niciun motiv de încredere în afirmaţiile guvernului chinez că recoltarea forţată de organe de la prizonieri ar fi luat sfârşit. Sute de mii de practicanţi Falun Gong au fost supuşi testelor de sânge şi ucişi pentru organe în China. Cu toate acestea, în loc să se ancheteze aceste probleme urgente, presupusele reforme ale Chinei sunt crezute apriori, fără nicio analiză independentă", este de părere Dr. Torsten Trey, director executiv al grupului 'Doctori Împotriva Recoltării Forţate de Organe'.

DAFOH face apel la participanţii la reuniunea de la Roma, inclusiv la Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Societatea de Transplant, să ceară următoarele doctorului Jiefu şi guvernului chinez:

  • să confirme că orice recoltare forţată de organe de la prizonierii de conştiinţă, inclusiv membrii practicii spirituale Falun Gong şi orice alt grup deţinut, s-a încheiat şi nu se va relua;
  • să furnizeze dovezi că practicile de recoltare forţată de organe din China, autorizate de dispoziţiile din 1984, au încetat, dovedind în mod public abrogarea prevederilor legislative din 1984 şi să facă publice noile iniţiative legislative care interzic în mod explicit recoltarea de organe de la toţi prizonierii;
  • să furnizeze statisticile anuale de transplant de organe, pentru fiecare dintre cele 20 de spitale autorizate să efectueze operaţii de transplant în Beijing.

Obiectivele conferinţei organizate de PAS sunt lăudabile şi ar trebui să fie o prioritate a fiecărui grup care promovează demnitatea umană în întreaga lume. Dar, în cazul în care China este exonerată de aceste acuzaţii, fără a furniza dovezi că a abandonat cu adevărat practicile inumane şi ilegale de recoltare forţată de organe, mai ales de la practicanţii Falun Gong, creştini şi alţi prizonieri de conştiinţă -, scopurile nobile ale evenimentului vor fi grav compromise.

Pentru mai multe amănunte va rugăm contactaţi: Dr. Katerina Angelakopoulou
E-mail: katerina.angelakopoulou -at- dafoh.org Tel: 39-348-66-21736

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură