Medicii ameninţă cu greva. "Starea de nervozitate este atât de mare încât se poate ajunge la situaţii incontrolabile"

Medic
Medic (Facebook)

Nemulţumiţi de condiţiile de muncă din România, medicii ameninţă cu greva generală. Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Medicilor "Dr. Ioan Cantacuzino", dr. Florin Chirculescu, a declarat luni, după ce a discutat cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, că trebuie luate hotărâri înaintea termenelor legale prin care se poate ajunge la grevă, relatează Mediafax.

"Starea de nervozitate este atât de mare încât se poate ajunge la situaţii incontrolabile. Sunt lucruri mult mai grave decât greva, putem să nu ajungem la un consens, dar asta înseamnă că peste patru ani nu vor mai fi 13.500 de medici în spitale, s-ar putea să mai rămână 6.000, ceea ce este o consecinţă cu mult mai gravă decât o grevă", a declarat dr. Florin Chirculescu, şeful Secţiei de chirurgie toracică de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Florin Chirculescu a subliniat necesitatea majorării salariilor medicilor, pentru ca aceştia să poată desfăşura o activitate în condiţii normale.

Oficiali din cadrul Ministerului Sănătăţii au declarat, pentru Mediafax, că la întâlnirea de luni s-a discutat despre creşteri salariale, din toamnă, pentru tot sistemul medical, nu doar pentru medici.

"Se doreşte ca aceste majorări să se aplice din septembrie sau octombrie, nu s-a stabilit un cuantum, pentru că trebuie să se discute cu Ministerul de Finanţe, dar aceste majorări vor fi substanţiale", au precizat sursele citate.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, anunţat sâmbătă, pe Facebook, că se va întâlni în această săptămână cu reprezentanţii sindicatelor din sănătate şi ai medicilor, dar şi cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, pentru a găsi soluţii în vederea majorării salariilor medicilor.

Recomandăm şi Medicii ameninţă că intră în grevă generală. Nicolae Bănicioiu promite soluţii

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne