Meci greu pentru România în disputa cu reprezentativa Italiei

Anghel Iordănescu: "Am cerut preşedintelui FRF cât mai multe jocuri amicale la acest nivel..Am solicitat preşedintelui meciuri cu Anglia, cu Germania, cu Belgia, cu Spania, cu Italia"
Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Anghel Iordănescu. (HASSAN AMMAR / AFP / Getty Images)
Marius Drăgoi
09.11.2015

Anghel Iordănescu, tehnicianul echipei naţionale de fotbal a României, a declarat luni în cadrul conferinţei de presă de la Mogoşoaia, că Italia este un adversar puternic şi în consecinţă va fi o confruntare grea, în meciul amical programat pe 17 noiembrie.

''Cu Italia este primul joc de pregătire. Avem un meci greu cu Italia.. Se mai fac acum demersuri pentru un joc cu Spania. Am cerut preşedintelui FRF cât mai multe jocuri amicale la acest nivel, adică să avem adversari puternici. Am solicitat preşedintelui meciuri cu Anglia, cu Germania, cu Belgia, cu Spania, cu Italia. Văd că a fost fixat un meci cu Italia. Am solicitat federaţiei un turneu cu jucătorii din ţară, pentru a avea fotbalişti noi la echipa naţională a României. Vrem să avem o competiţie şi în interiorul echipei naţionale'', a spus Anghel Iordănescu.

''Marica, Tamaş, Daniel Niculae, Goian sunt nume de fotbalişti pe care îi aşteptăm, în continuare, la echipa naţională. Contractul meu nu a fost semnat. Actualul contract expiră după meciul cu Italia'', a mai spus Iordănescu.

Constantin Budescu a declarat: ''Vom avea un meci dificil, în selecţionata italiană sunt foarte mulţi fotbalişti care vin de la echipe puternice''.

Cristian Săpunaru a mărturisit: ''Am vrut foarte mult să revin la echipa naţională de fotbal a României. În meciul cu Italia o să fie o confruntare grea, pentru că adversarul are mulţi jucători valoroşi''.

Mihai Pintilii a adăugat: ''Dorim să obţinem rezultate bune, iar obiectivul meu la Campionatul European este ieşirea din grupe''.

Andrei Ivan a spus: ''Am primit un telefon că sunt convocat la echipa de seniori a României. Sunt foarte bucuros pentru această convocare. Sper ca în perioada viitoare să mai fie şi alte convocări pentru mine''.

Tricolorii au început pregătirile pentru partida amicală ce se va desfăşura pe 17 noiembrie la Bologna, pe stadionul Renato Dall'Ara, ora locală 20,45 (21,45 ora României), contra reprezentativei Italiei, selecţionerul convocând pentru acest meci 25 de fotbalişti.

Cei 25 de fotbalişti convocaţi sunt:

Portari: Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Sunderland), Silviu Lung (Astra Giurgiu)

Fundaşi: Alexandru Măţel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheş (SSC Napoli), Dragoş Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moţi (Ludogoreţ), Răzvan Rât (Rayo Vallecano), Valerică Găman (Astra Giurgiu), Cristian Săpunaru (Pandurii Tg. Jiu), Steliano Filip (Dinamo Bucureşti)

Mijlocaşi: Mihai Pintilii (Hapoel Tel Aviv), Andrei Prepeliţa (Ludogoreţ), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Lucian Sânmărtean (Al Ittihad), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Maxim (vfb Stuttgart), Adrian Popa (FC Steaua Bucureşti), Vlad Achim (FC Viitorul)

Atacanţi: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Claudiu Keşeru (Ludogoreţ), Florin Andone (Cordoba), Constantin Budescu (Astra Giurgiu), Ioan Hora (Pandurii Tg. Jiu), Andrei Ivan (CSU Craiova)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor