Percheziţii DNA la Primăria Constanţa - fieful lui Radu Mazăre

Descinderi cu mascaţi
Descinderi cu mascaţi (Epoch Times România)

Procurorii anticorupţie desfăşoară joi 13 percheziţii în Bucureşti, Constanţa şi Cluj, la sediile unor societăţi comerciale, la domiciliile unor persoane, precum şi la sediul unei instituţii publice, respectiv Primăria Constanţ, a anunţat în cadrul unui comunicat de presă DNA.

Din documentul citat reiese că percheziţiile au loc în contextul cercetărilor efectuate "într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie, de serviciu şi a unor infracţiuni economice, comise în perioada 2008 - 2014."

În cauză, procurorii DNA beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Potrivit unor surse judiciare citate de agenţia Mediafax, procurorii ridică de la Primăria Constanţa o serie de documente - facturi, chitanţe, extrase de cont - privind contracte încheiate de Primăria Constanţa cu mai multe firme dintre cele vizate în acest dosar, între care şi societatea omului de afaceri Sorin Strutinsky, SC Soti Cable Neptun SRL.

Preşedintele CVM Tomis Constanţa, Sorin Strutinsky, un cunoscut apropiat al primarului Radu Mazăre cu care este asociat în mai multe firme a fost reţinut, miercuri, de procurorii DNA într-un dosar în care este suspectat de dare de mită şi trafic de influenţă, urmând ca joi să fie dus în instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

Amintim că, în decembrie 2014, Agenţia Naţională de Integritate solicita DNA să îl cerceteze pe primarul Constanţei pentru conflict de interese, în contextul în care municipalitatea pe care o conduce a acordat contracte în valoare de aproape 4,6 milioane de euro firmelor Conpress Holding şi Soti Cable Neptun, în care este asociat şi Sorin Strutinsky.

Potrivit publicaţiei citate anterior, Radu Mazăre şi Sorin Gabriel Strutinsky ar fi fost asociaţi în nouă firme, respectiv: Soti Cable Neptun SRL, SC Alliance Qwest Company SA, SC Comtex SA, SC Conpress Group SRL, SC Eurosantis Com Invest SA, SC Ideea Contrast SRL, SC Sigma Trading SRL, SC Silk Estate SA şi SC Xenoti SRL.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.