Mass media siriană de stat acuză Israelul de atacarea unei baze în Homs

Avioane de luptă israeliene.
Avioane de luptă israeliene. (Captură Foto)

Mass media siriană de stat a declarat că sistemele de apărare ale guvernului preşedintelui Bashar al-Assad au răspuns la un act de “agresiune” al Israelului împotriva unei baze aeriene din provincia centrală Homs. Atacul ar fi avut loc duminică.

Natura şi originea atacului lansat asupra bazei aeriene T4, care a fost raportat de agenţia siriană de ştiri de stat SANA, nu au putut fi confirmate imediat, potrivit RFE/RL.

“Sistemele noastre de apărare aeriană au contracarat o agresiune israeliană şi au doborât câteva rachete care au vizat aeroportul T4”, a precizat SANA, citând o sursă militară neidentificată.

SANA a susţinut că sistemele de apărare aeriene au lovit unul dintre “avioanele implicate în atac şi le-au forţat pe restul să plece” din spaţiul aerian sirian.

O purtătoare de cuvânt a armatei israeliene a afirmat că Israelul nu comentează rapoarte străine.

Luptători din Gărzile Revoluţionare ale Iranului, care au luptat alături de trupele lui Assad încă de la începutul războiului civil sirian în 2011, sunt de asemenea postaţi la baza aeriană T4.

AFP l-a citat pe Rami Abdel Rahman, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul în Marea Britanie, afirmând că bombardamentele ar fi vizat “luptătorii iranieni” prezenţi la acea bază.

Guvernul sirian a acuzat Israelul de desfăşurarea unor atacuri precedente asupra bazei aeriene T4.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe