Rachete israeliene aterizează în apropierea aeroportului din Damasc [rapoarte]

Avion de luptă israelian F-16.
Avion de luptă israelian F-16. (Wikimedia.org)

Potrivit unor rapoarte, două rachete israeliene au aterizat luni pe Aeroportul Internaţional din capitala siriană Damasc.

Forţele Aeriene Israeliene au încercat să atace un avion de transport iranian care era descărcat pe aeroportul din Damasc, potrivit unor rapoarte. Totuşi, alte rapoarte au susínut că, de fapt, rachetele ar fi vizat o instalaţie militară situată în apropierea aeroportului. Aparent au fost folosite două rachete.

S-au înregistrat unele explozii şi în Damasc, unde sistemele de apărare aeriană au intrat în funcţiune. Dar nu este clar dacă au fost interceptate rachetele.

După atacul israelian, o explozie puternică a fost raportată în nordul provinciei Al Quneitra, situată la sud-vest de Damasc, mai aproape de Israel. Unele rapoarte susţin că explozia a fost provocată de interceptarea unei drone israeliene de către apărarea aeriană siriană, potrivit Al Masdar News.

Forţa Aeriană Israeliană a lovit diverse ţinte în Siria în decursul lunii trecute, menâionând că atacurile au fost măsuri “punitive” pe fondul unei presupuse comasări militare iraniene în ţara arabă.

Imagini furnizate de compania Imagesat Internaţional (ISI), dar care nu au fost verificate independent, oferă o privire de ansamblu a unora dintre pagubele provocate luna trecută de bombardamentele israeliene împotriva a ceea ce s-a afirmat că ar fi poziţii militare iraniene în Siria.

În weekend, armata siriană a raportat că a lansat o rachetă Patriot în spaţiul aerian sirian, vizând o dronă care se apropia din Siria. “Nu vom permite încălcarea suveranităţii noastre aeriene”, potrivit unei declaraţii a Forţei de Apărare a Israelului.

Conform ziarului Haaretz, înaintea lansării rachetei, rezidenţii din Galileea Superioară, în nordul Israelului, au fost martori la o explozie şi o dâră de fum aparent a putut fi văzut pe cer.

“O rachetă Patriot a fost lansată asupra unei drone care se apropia din Siria. Drept urmare, nu s-a mai îndreptat spre graniţă şi nu a fost lovită”, a precizat armata israeliană într-un comunicat de presă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe