Mass media de stat siriană raportează un atac aerian israelian în sudul Siriei

Avioane de luptă israeliene.
Avioane de luptă israeliene. (Captură Foto)

Televiziunea de stat siriană a raportat un atac asupra regiunii Tel Haraa în guvernatoratul Daraa, din sud-vestul Siriei.

Potrivit agenţiei siriene de ştiri de stat SANA, daunele produse de presupusul atac israelian s-au limitat la pagube materiale.

​ În luna iunie, sistemele de apărare aeriene ale Siriei au raportat doborârea câtorva rachete israeliene într-un alt presupus atac aerian israelian în provincia Daraa. Ulterior în aceeaşi zi, SANA a susţinut că armata israeliană a desfăşurat de asemenea “atacuri electronice” împotriva sistemelor de apărare siriene pentru a încerca să submineze instalaţiile radar ale forţelor militare ale Damascului.

Tel Aviv a recunoscut anterior că a desfăşurat “sute” de atacuri aeriene în Siria în ultimii ani şi că acestea au fost îndreptate împotriva unor presupuse ţinte militare iraniene sau ale Hezbollah. Damascul a condamnat atacurile ca fiind o încălcare gravă a dreptului internaţional, iar Iranul a precizat că prezenţa sa în Siria a fost limitată la asistarea forţelor siriene în lupta împotriva grupului jihadist Statul Islamic, a grupului terorist Al-Qaeda şi a altor grupuri similare.