Maria Ciobanu: "Ticăloşii" Gurin, Chetraru şi Reşetnicov, promovaţi de Plahotniuc în funcţii-cheie pentru a tăcea mâlc

Maria Ciobanu, deputat PLDM
Maria Ciobanu, deputat PLDM (facebook.com)

Deputata PLDM Maria Ciobanu, făcând aluzie la declaraţiile „unui unionist, "născut" la momentul potrivit, că el, cică, va lupta cu sistemul, nu cu persoane”, susţine că „neschimbatul băgător de seamă de la curtea puterii” a uitat însă să spună cine a ticăloşit sistemul din Republica Moldova.

„Nu Plahotniuc, care a intrat în politică prin uşa din spate direct din lumea interlopă? Nu Corneliu Gurin, care vedea cum se fură cu sacul banii, dar i s-a comandat să tacă? Nu Viorel Chetraru, pentru care Raportul Kroll a fost beletristică, deoarece a fost complice la furtul secolului?

Nu Artur Reşetnicov, care a fost implicat în evenimentele din 7 aprilie şi care nu are voie să deschidă gura, pentru a spune cine a deturnat protestul tinerilor, cine a dat foc Preşedinţiei şi Declaraţiei de Independenţă? Lista este lungă... ”, scrie politiciana pe contul său de Facebook, precizând că pentru a tăcea mâlc, ”toţi aceşti ticăloşi vor fi promovaţi de cel mai mare ticălos în funcţii-cheie”.

„Eu încă mai cred în înţelepciunea neamului nostru: "Fie roata şi pătrată, tot se-nvârte ea odată!" Păzea, ticăloşilor!”, a concluzionat Maria Ciobanu.

Potrivit tribuna.md, fostul şef al Centrului Naţional Anticorupţie Viorel Chetraru ar fi câştigat concursul pentru funcţia vacantă de membru al Curţii de Conturi a R. Moldova. Se aşteaptă ca, vineri, 14 decembrie, acesta să fie confirmat în funcţie de către Parlamentul moldovean.