Matei Dobrovie: Frăţia PSD-PDM în an centenar funcţionează ca unsă pe axa România-R.Moldova.

Faptul că Liviu Dragnea şi Andrian Candu s-au decorat reciproc în An Centenar, reprezintă, în opinia deputatului român „unirea penalilor”.
Matei Dobrovie, USR
Matei Dobrovie, USR (The Epoch Times România)

Două evenimente recente ilustrează foarte bine starea, de fapt, păguboasă în care se află Republica Moldova şi România, a scris pe pagina sa de socializare deputatul român, Matei Dobrovie, după ce Liviu Dragnea şi Andrian Candu s-au decorat reciproc.

Preşedintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu, a fost decorat de preşedintele PSD, Liviu Dragnea la Bucureşti cu distincţia „Colanul Parlamentului”, cea mai înaltă distincţie a Camerei Deputaţilor, iar ulterior s-a întâlnit cu preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a evidenţiat „contribuţia în asigurarea parcursului european al Republicii Moldova”, deşi în prezent acest parcurs european este, de fapt, anti-european, întrucât, consideră Dobrovie, la fel este şi al PSD-ALDE în România, astfel încât armonizarea dintre cele două părţi este totală.

Evident, a specificat deputatul român, Tăriceanu l-a felicitat pe „omul lui Plahotniuc” pentru eforturile făcute de guvernul Filip de a-şi îndeplini angajamentele asumate de Republica Moldova prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

„Niciun cuvânt despre anularea alegerilor de la Chişinău, furtul miliardului, sistarea asistenţei macrofinanciare şi bugetare de către UE! Numai lapte şi miere, sprijin necondiţionat şi şabloane/clişee de tipul ”România sprijină procesul de reglementare a conflictului transnistrean, în cadrul căruia suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova nu trebuie să fie afectate”, de parcă România are vreun rol în formatul 5+2 sau ar fi încercat vreodată să joace un rol măcar în cadrul UE (observator) pe tema asta”, se arată în mesajul lui Dobrovie.

În final, a adăugat deputatul român, Andrian Candu i-a decorat şi el pe partenerii săi, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, cu Medalia Democraţiei pentru contribuţii remarcabile la aprofundarea relaţiilor de prietenie dintre Republica Moldova şi România, precum şi pentru merite deosebite în dezvoltarea relaţiilor cu Parlamentul Republicii Moldova.

„Ironie totală! Aceştia meritau mai degrabă o medalie pentru Autocraţie, reducerea democraţiei, asaltul asupra justiţiei şi statului de drept şi replicarea statului capturat de peste Prut”, a adăugat Dobrovie.

Al doilea eveniment care, în opinia deputatului român, garantează că actuala putere de la Bucureşti nu-şi va schimba politica păguboasă de susţinere necondiţionată a sistemului oligarhic Plahotniuc, cu riscul de a pune pe tavă guvernarea socialiştilor pro-ruşi la alegerile din februarie, a fost recepţia de Ziua Naţională a României, organizată de Ambasada României la Chişinău.

Aceasta a fost finanţată, potrivit Cotidianul.md, printre alţi sponsori, de Edelweiss, Fundaţia oligarhului Vladimir Plahotniuc. Aici se închide cercul, menţionează Dobrovie, subliniind că singura unire care se face în Anul Centenar este unirea penalilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe