Maradona, invitat să joace în echipa de fotbal a FARC

Diego Maradona
Diego Maradona (DANIEL GARCIA / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
03.12.2013

Gherila Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia (FARC) l-a invitat pe fostul fotbalist argentinian Diego Maradona să participe la un "meci amical pentru pace" la Havana, informează AFP.

"Avem nevoie să fim reprezentaţi bine şi vom apela la Maradona să ne ajute în această operaţiune a procesului de pace", a declarat presei şeful gherilei, Ivan Marquez.

Delegaţia FARC a răspuns astfel iniţiativei fostului internaţional columbian Carlos Valderrama de a organiza un "meci amical pentru pace".

Dezvoltând propunerea lui Valderrama, gherila a sugerat un meci tur-retur la Havana şi în cartierul Pescadito la Santa Marta, în Columbia, de unde provin numeroase glorii ale fotbalului columbian.

"Ar fi bine ca Maradona să ne însoţească, să vină să joace cu noi, ca să putem să ajungem în fine la o pace care a fugit de noi atât de mulţi ani", a adăugat Marquez.

Delegaţia FARC condusă de Marquez negociază de un an la Havana cu reprezentanţi ai guvernului columbian un acord în cinci puncte pentru a pune capăt conflictului care durează de 50 de ani în Columbia.

Recent, delegaţii gherilei şi reprezentanţii guvernului lui Juan Manuel Santos au căzut de acord asupra primelor două puncte ale documentului, reforma agrară şi participarea la viaţa politică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor