Manevră incredibilă: un elicopter se "sprijină" de munte pentru a salva un alpinist (video)

Elicopter CH-47 Chinook
Elicopter CH-47 Chinook (captură Youtube)

Manevrele efectuate de elicopterul greu CH-47 Chinook sunt folosite în mod normal în zonele de război, cum ar fi cea afgană. Operaţiunea se numeşte "pinnacle landing" (aterizare pe vârf) şi prevede ca avionul să se apropie de vârful muntelui, coboară rampa pe sol şi se echilibrează cu ajutorul roţilor din spate. Intervenţia elicopterului CH-47 Chinook în Statele Unite ale Americii are loc în cazul salvărilor care trebuie efectuate la o înălţime de peste 2.400 metri.

În clipul video prezentat, alpinistul care urma să fie salvat se afla aproape de vârful muntelui Hood, în Oregon (SUA), la peste 3.000 metri înălţime.

Vârful muntelui Hood din Oregon (SUA)
Vârful muntelui Hood din Oregon (SUA) (captură Youtube)

(captură Youtube)

Poliţia locală primise un apel de la omul care ameninţa că îşi va lua viaţa; a fost imediat alertată Oregon Army National Guard care l-a salvat prin manevra "pinnacle landing" şi l-a încredinţat ulterior personalului medical.

Mai multe informaţii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style