Doi tineri salvaţi în condiţii extreme: prinşi între stânci şi loviţi de valuri de 6 metri (video)

Momentul în care cei doi tineri sunt salvaţi
Momentul în care cei doi tineri sunt salvaţi (Print screen YouTube)

Imaginile impresionante, care tocmai au fost lansate într-un clip video, arată momentul incredibil în care un elicopter de la HM Coastguard a salvat doi tineri rămaşi blocaţi între stâncile din Hartland Point din nordul Angliei, lovite de valuri de peste 6 metri înălţime, în după-amiaza zilei de joi,15 februarie.

Condiţiile meteorologice dificile şi marea cu valuri de peste 6 metri a făcut imposibilă salvarea celor doi tineri cu ajutorul bărcii echipei Coastguard Hartland Point, astfel încât singura lor speranţă era elicopterul de coastă. Odată ajuns la locul respectiv, a fost nevoie de toată precizia şi priceperea echipajului de pe elicopter pentru a-i salva pe cei doi bărbaţi şi au făcut-o în mai puţin de două minute. La timp pentru ca cei doi să nu fie măturaţi de valurile puternice.

Acest clip video arată clar ce se poate întâmpla atunci când persoanele sunt prinse de maree, dar şi profesionalitatea cu care au fost salvate în doar câteva minute.

După incident, Duncan Ley, responsabilul de la HM Coastguard, a declarat: "Incidentul s-ar fi putut transforma într-o tragedie. Dacă vedeţi pe cineva în dificultate pe mare sau de-a lungul coastei, vă rugăm să sunaţi imediat la 999 şi să cereţi ajutorul echipei de salvare de coastă. Dacă vă duceţi la o plimbare de-a lungul ţărmului, asiguraţi-vă şi verificaţi timpul mareelor - veţi vedea adesea aceste informaţii la intrarea pe plajă, sau verificaţi-le online şi asiguraţi-vă că vă întoarceţi în timp. Din fericire, aceasta a fost o salvare care s-a încheiat cu bine datorită echipajului elicopterului de la HM Coastguard şi a echipei de salvare Coastguard Hartland Point".