Maia Sandu va candida din partea PAS, PPDA şi PLDM la alegerile prezidenţiale

După luni de înţelegeri, discuţii şi aşteptări, cele trei formaţiuni politice de opoziţie au ales să fie reprezentate de un singur candidat, Maia Sandu. Astfel, Andrei Năstase renunţă la cursa prezidenţială, iar partidul acestuia, în perioada electorală rămasă, o va susţine pe Maia Sandu.
Maia Sandu, liderul PAS
Maia Sandu, liderul PAS (captură foto / privesc.eu)

Pe 15 octombrie, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr a organizat o conferinţă de presă în care a anunţat decizia oficială a formaţiunii, cea de a o susţine pe preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, în calitate de candidat unic la prezidenţialele din 30 octombrie.

"Am aşteptat ca acel candidat să fiu eu. Ştiu acest lucru şi vă mulţumesc pentru încredere. Totuşi, am decis ca în acest scrutin este bine să avem un partener de încredere, Partidul Acţiune şi Solidaritate", a recunoscut Andrei Năstase.

Totuşi, pentru că atât sondajele de opinie, cât şi experţii internaţionali au arătat că prezenţa a doi candidaţi din opoziţia centru-dreapta în buletinele de vot vor fragmenta voturile alegătorilor, un singur reprezentant a fost o necesitate vitală, a mai declarat Năstase.

Şi Partidul Liberal Democrat s-a întrunit ieri în cadrul Consiliului Naţional Politic pentru a lua o decizie în privinţa susţinerii liderului PAS la alegerile prezidenţiale. După conferinţă, Viorel Cibotaru afirma că Maia Sandu a fost susţinută în unanimitate de către membrii PLDM.

Totodată, Cibotaru a ţinut să aprecieze gestul lui Năstase de a se retrage în favoarea lui Sandu. "Vreau să apreciez şi eforturile colegilor noştri, Maia Sandu şi Andrei Năstase pentru că au ajuns la această decizie. În mod special, decizia politică a lui Andrei Năstase este una foarte matură", a notat Cibotaru.

Prezentă şi ea la conferinţa de presă a PPDA, Maia Sandu a mulţumit celor două forţe politice pentru susţinere şi a promis ”schimbarea clasei politice”.

Înţelegerea între partidele PAS, PPDA şi PLDM în privinţa desemnării unui singur candidat pentru alegerile din 30 octombrie a avut loc încă acum trei luni, în august curent. Mecanismele care ar fi trebuit să stabilească care dintre liderii PPDA şi PAS va fi candidatul la funcţia de preşedinte au fost două sondaje de opinie. Atât primul, cât şi al doilea sondaj de opinie au arătat că Maia Sandu ar obţine mai multe voturi decât Andrei Năstase în primul tur al alegerilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe