Maia Sandu, după şedinţa Guvernului: S-a discutat despre semnarea acordurilor de finanţare cu Comisia Europeană

Maia Sandu, prim-ministrul R. Moldova
Maia Sandu, prim-ministrul R. Moldova (Captură Foto / privesc.eu)

Prim-ministrul, Maia Sandu, a menţionat că în cadrul şeditei de marţi 23 iulie, s-a discutat pe marginea a trei hotărâri de Guvern prin care urmează a fi adoptată iniţierea negocierilor şi semnarea acordurilor de finanţare cu Comisia Europeană. Mai mult decât atât, Sandu a specificat că este vorba despre granturi ale Comisiei Europene.

Primul Acord se referă la sprijin pentru consolidarea supremaţiei legii şi pentru sprijinirea mecanismelor anticorupţie, lupta împotriva corupţiei şi reformarea justiţie. Acest Acord de grant este în valoare de 8,9 milioane de euro.

Cel de-al doilea Acord de finanţare pe care Republica Moldova intenţionează să-l semneze în curând, este în sumă de 23,5 milioane de euro şi este destinat susţinerii regiunilor locale.

„Au fost identificate aceste regiuni împreună cu Uniunea Europeană, fiind vorba aici despre finanţare pentru administraţia publică locală, dar implementată cu sprijinul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare”, a declarat Maia Sandu după şedinţa Guvernului din 23 iulie 2019.

Al treilea Acord de finanţare pe care Guvernul îşi propune să-l semneze în următoarele zile, este tot în colaboare cu Uniunea Europeană şi are valoarea de 10,7 milioane euro. Acest Acord se referă la subiecte care ţin de sprijin pentru implementarea Acordului de Asociere, în special în domeniul social, combaterii violenţei, problemelor egalităţii de gen etc.

„Sunt mai multe ministere implicate în obţinerea acestui sprijin pentru implementarea acestor acţiuni, dar instituţia coordonatoare este Ministerul Sănătăţii, Protecţiei Sociale şi Familiei”, a adăugat prim-ministrul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe