Maia Sandu: Autorităţile R. Moldova acţionează din răutate, indiferente faţă de soarta medicilor şi a întregii ţări

Maia Sandu, prim-ministrul RM
Maia Sandu, prim-ministrul RM (facebook.com / Maia Sandu)
Ştefan Sârbu
12.04.2020

Autorităţile de la Chişinău au decis ca doar 29 de cadre medicale dintre cele 390 infectate cu virusul Wuhan vor primi ajutorul de 16.000 de lei. „Pentru cei 29 a putut fi stabilită legătura cauză efect”, a explicat şeful Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună dând de înţeles că ceilalţi lucrători medicali nu ar fi putut indica concret persoana de la care au contractat virusul, acest lucru numindu-se infectare pe cale comunitară.

„Nu medicii sunt de vină dar Dodon, Chicu şi Dumbrăveanu care acţionează împotriva sănătăţii medicilor şi a tuturor cetăţenilor şi gestionează această criză în cel mai prost mod posibil”, scrie liderul PAS Maia Sandu, pe pagina sa de Facebook.

Fostul premier al R. Moldova susţine că o majorare de 2 mii de lei pentru medicii de familie şi cei din asistenţa medicală de urgenţă este insuficientă şi nu pe medici trebuie economisiţi banii: „Încetaţi această batjocură! Majoraţi salariile şi acordaţi fonduri pentru ca spitalele să poată cumpăra cele necesare.”

Preşedintele PAS consideră că guvernanţii nici măcar nu acţionează din incompetenţă. Ei nu fac pur şi simplu greşeli. Ei acţionează conştient, din răutate şi ură punând în pericol viaţa tuturor fiind pur şi simplu indiferenţi faţă de soarta medicilor şi a întregii ţări.

În concluzie, Maia Sandu a ţinut să sublinieze că medicii din Moldova nu au susţinerea autorităţilor. Însă întreaga ţara este alături de ei şi s-a unit pentru a le da o mână de ajutor prin donaţii, mâncare, echipamente. „Dragi medici, asistenţi medicali, şoferi de ambulanţe, felceri, toţi cei care acum salvează vieţi – noi vă mulţumim şi promitem să continuăm să fim alături de voi pe toate căile.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor